15.10.2013 TOINEN POLVI KERTOO: TUULA FALK / 25 V. JUHLALUENTO

Olen kasvanut viisihenkisessä taiteilijaperheessä Espoon Hanikassa. Vanhempani tekstiilitaiteilija Airi Snellman-Hänninen sekä sisustusarkkitehti Olavi Hänninen rakennuttivat huvilan ja ateljeen merenlahden tuntumaan 1960-luvun alussa. Koulun jälkeen me tyttäret saimme aina tulla toimistoon piirtämään tai lukemaan äidin ranskalaisia Elle-lehtiä. Autoimme myös mm. isää junien värityksessä tai äitiä kangasnukkien silmien ompelussa.

Toimistossaan vanhempani toteuttivat myös monia yhteisiä töitä, kuten kirkko-sisustuksia, joihin äiti suunnitteli tekstiilit kaikkine värivariaatioineen. Isän työkenttään kuului mm. junia, raitiovaunuja, kirkkohopeita ja huonekaluja. Äidin vahvimpia suunnittelualueita olivat ryijyt ja kirkkotekstiilit.

Olen asunut ja työskennellyt Ruotsissa v. 1986 lähtien. Meillä on arkkitehtimieheni Anders Falkin kanssa yhteinen toimisto, Falk Arkitekter Ab. Teen huonekalusuunnittelua Suomeen, minkä lisäksi teen sisustussuunnittelua Ruotsiin. Meillä on 4 lasta, joista nuorin on lähtenyt arkkitehti-isänsä jalanjäljille.