Espoon-retkellä tutustuttiin Suvelan kappeliin, Bastvikin kartanoon, Villa Rulluddeniin sekä Björn Weckströmin ateljeehen

Arkkitehtitoimisto OOPEEAAn suunnittelema Suvelan kappeli on ulkoa tumman kuparin verhoama. Sisätilat ovat puurakentamisen taidonnäyte, ja jokainen lauta on huolella valittu. Alttaritaulu kuvaa Raamatun luomiskertomuksta.

Bastvikin kartanossa arkkitehti Kati Winterhalter kertoi kartanorakennuksen kunnostuksesta, jota tehtiin vuosien ajan perinteisiä materiaaleja ja työtapoja käyttäen. Bastivikin kartanossa damylaiset pysähtyivät myös sen kahvilassa, jonka tunnelma ihastutti luonnonläheisyydellään.

Cafe Bastvik on auki joka kuukauden ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna.

Villa Rulluddenia on rakennettu kolmessa eri vaiheessa. Alfred Kihlman rakennutti alueelle talvihuvilansa vuonna 1873, kun Kihlmanin suku ihastui Espoon rannikon rauhalliseen merimaisemaan. Pihapiirin seuraava rakennus valmistui parin vuosikymmenen päästä. Myöhemmin erityyliset osat liitettiin yhdeksi kokonaisuudeksi pitkän, kevytrakenteisen kuistin avulla.

Huvilamuseon yläkerrassa on Agnes- ja Margit- tätien huone.

Villa Rulluddenin vierailun aikana osa damylaisista tutustui Björn Weckströmin ateljeehen. Kuvia tästä vierailusta ei valitettavasti ole saatavilla, mutta ateljeessa käyneet jakavat varmasti kokemuksia mielellään. Saatat tavata heitä DAMY:n seuraavissa tapahtumissa, joihin pääset ilmoittautumaan täältä: http://damy.fi/?p=1928