Laadukasta ja linjakasta

Kutomisen opiskelu johti Johanna Gullichsenin tekstiilisuunnitteluun ja -yritykseen, johon damylaiset tutustuivat 14.11.2019.

Yrityksen toiminta alkoi vuonna 1989. Nyt yrityksen lippulaiva-myymälä on upeasti restauroidussa renessanssitalossa Helsingin Erottajalla.

Gullichsenin mallisto pohjautuu selkeään kuviointiin. Kankaat ovat kaksipuolisia täkänätekniikalla Pohjanmaalla tehtyjä. Mustavalkoisuus on klassikko, mutta luonnonläheisiä väriyhdistelmiä ja variaatioita graafisista kuvioista syntyy kokeilemalla eri kudontoja. Puuvilla, villa ja pellava ovat yleisimmät materiaalit. Italiasta tulevat silkit, joiden väritys heijastelee Venetsian laguuneja.

Reilut 30 damylaista ihasteli ja hypisteli Johanna Gullichsenin (kuvassa keskellä) tuotantoa.

Gullichsenin myymälästä löytää kaikkea kotiin: verhoilukankaita, mattoja, tyynyjä, tarjottimia, istuinalustoja, pyyhkeitä, servettejä ym. ym. On hattuja, kenkiä, laukkuja, penaaleja, pussukoita ja muuta pientavaraa. Kaikki talon linjakkaissa kuoseissa.

Kuva Marita Almiala

Yrityksen tärkeitä vientimaita ovat nyt Japani ja Korea, mutta myyntipisteitä on myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa