Syyskokous: jäsenet toteuttamaan toimintaa!
– Kannustamme jäseniämme osallistumaan DAMYn työryhmiin, hankkeisiin ja kampanjoihin, joilla tuetaan ystävämuseoita ja uuden museon syntyä, sanoi Maire Mattinen, DAMY ry:n puheenjohtaja, 13.11.2019 pidetyssä syyskokouksessa.Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2020 on täynnä toimintaa, tapahtumia ja projekteja. Kehitteillä on muun muassa uudentyyppisiä palvelupaketteja, temaattisia työpajoja ja ideointipalavereja. Tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärää, joka on ollut melko vakio. Erityisenä kohderyhmänä ovat alan opiskelijat sekä kannattajajäsenet. Lue lisää Toimintasuunnitelma 2020.
- Varainhankintaa tehostetaan laajentamalla verkostoja yrityssponsoreihin. Jäsenistö voi edistää myös nuorten aktivointia; edullinen nuorisojäsenyys on alle 30-vuotiaille.
- Vapaaehtoistoimintaan osallistumista rohkaistaan. Kehitetään uusia toimintamalleja museoiden tueksi.
- Painopiste vuonna 2020 on uuden arkkitehtuuri- ja designmuseohankkeen edistäminen. DAMYn perinteinen vuosilahjoitus ohjataan ensi vuonna tähän tarkoitukseen.
Uusia nimiä hallitukseen
Erovuoroisten tilalle DAMYn hallitukseen valittiin muotoilija Isa Kukkapuro-Enbom, sisustusarkkitehti Jutta Ylä-Mononen ja graafikko Aimo Katajamäki.Vuoden damylaisiksi nimitettiin Leena Johansson-Rengen ja Kaija Kärpijoki. Onnittelemme ja kiitämme heitä ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä!Poytakirja_syyskokous_2019DAMY_ry_Toimintasuunnitelma_2020DAMY_talousarvio_2020KEVÄTKOKOUS 2019
------------------------------------------------Kokouspaikka historiaa ja nykyaikaa
DAMYn syyskokous pidettiin Lauttasaaren kartanossa Helsingissä. Koneen Säätiön entisöimä rakennus vuodelta 1837 on ehdolla Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi – pidetään peukkuja!Arkkitehti SAFA Minna Lukander Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy:stä esitteli damylaisille kartanorakennuksen historiaa ja restaurointia. ”Fragmenteista ehjäksi” oli tutkimusmatka, joka alkoi 2016 ja valmistui keväällä 2018. Sen vaiheet on perusteellisesti ikuistettu kuvateokseen, joka ilmestyy Koneen Säätiön verkkosivuilla.Rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kartano säilyi ulkopuolelta ennallaan, mutta koki sisältä täyden muutoksen. Konservaattori työsk enteli yhdessä arkkitehtuuri- ja sisustussuunnittelijoiden kanssa. Tilat kalustettiin toimitiloiksi. Nykytaidetta hankittiin. Kartanon puisto kunnostettiin ulkoilijoiden iloksi. Viereinen Punainen huvila 1790-luvun alusta on kahvila ja vapaa-ajan tila.