Tulevat tapahtumat keväällä 2021

Tässä kuussa hemmottelemme jäseniämme kahdella Happy Hour -tapahtumalla, joista tämä ylimääräinen esittelee #uusimuseo-hanketta ja sen etenemistä.

DAMY Happy Hour torstaina 20.5. klo 1718.30

Ekstra Happy Hourissa kuulemme damylaisille rakkaasta #uusiomuseo-hankkeesta ja sen etenemisestä. Siitä kertoo yksi projektin avainhenkilöistä: hankejohtajana tämän kuun alussa aloittanut Kaarina Gould, jolla on laaja kokemus taiteen, designin ja kulttuurin aloilta. Viimeksi hän toimi Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin johtajana. Mukana keskustelussa Helsingin kaupungin maankäyttöjohtaja Rikhard Manninen. Illan vetää professori Yrjö Sotamaa.

Lähetämme Zoom-osallistumislinkin jäsenille sähköpostitse pari päivää ennen tapahtumaa. Tilaa on 100:lle mukaantulojärjestyksessä.

Uutta museota on kaivattu pitkään ja se on nyt etenemässä. Projekti on iso ja siihen sisältyy monia eri vaiheita. Tutustu hankkeeseen: #uusimuseo. Katso myös millaista uutta museota damylaiset toivovat: Toiveiden tynnyri.

DAMY Happy Hour tiistaina 25.5. klo 1617.00

Toukokuun Happy Hourin valokeilassa on Helsingin Kaivopuistossa osoitteessa Puistokatu 4 sijaitseva 1800-luvun lopun puuhuvila, joka liittyy olennaisesti Arkkitehtuurimuseon historiaan. Talo on ollut vuoden 2020 tammikuusta Tiina ja Antti Herlinin säätiön omistuksessa. Huonokuntoinen rakennus kokee täydellisen peruskorjauksen.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö yhdessä Maj ja Tor Nesslingin säätiön kanssa valmistelee huvilasta tilaa ja kohtauspaikkaa kestävän tulevaisuuden edistämiseen – ilmaston taloa. Alustavissa suunnitelmissa Puistokadulle syntyvät molempien säätiöiden toimitilat sekä yhteisöllinen työtila muun muassa tutkijoille. Myös paikka kohtaamisiin, keskusteluun ja verkostoitumiseen. Yksityiskohdat tarkentuvat tämän vuoden aikana.

Puistokatu 4. Kuva: Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat, kuvaaja Constantin Grünberg 1955.

Hankkeesta kertovat kehitysjohtaja Anna Herlin Tiina ja Antti Herlinin säätiöstä sekä tutkimusjohtaja Minttu Jaakkola Maj ja Tor Nesslingin säätiöstä. Tilaisuuden vetää arkkitehti Esa Laaksonen.

Tule mukaan kaivopuistolaisen huvilan maailmaan ja tulevaisuuteen! Lähetämme Zoom-osallistumislinkin jäsenille sähköpostitse pari päivää ennen tapahtumaa. Tilaa on 100:lle mukaantulojärjestyksessä.

Tutustu hankkeeseen: Puistokatu 4. Arkkitehtuurimuseon tilaama 268-sivuinen selvitys vuodelta 2013 antaa täydellisen kuvan rakennuksen historiasta ja kunnosta: Puistokatu 4, julkaisu pdf.

Etkö ole vielä mukana vireässä damylaisessa yhteisössämme ja pääse nauttimaan Happy Houreista sekä muista eduista? Rikastuta elämääsi liittymällä jäseneksi: Liity jäseneksi.

Saat zoom-linkin kuhunkin etätapahtumaan muutamaa päivää ennen tapahtumaa. DAMYn zoom mahdollistaa 100 osallistujaa. Olethan muistanut maksaa jäsenmaksun, sillä se takaa oikeudet osallistua. HUOM! Jos haluat osallistua zoom-tapahtumiin, niin tarvitsemme sähköpostin, johon voimme lähettää tapahtuman zoom-linkin.

Live-tapahtumat ja vierailut kiinnostaviin kohteisiin aloitamme heti, kun koronarajoitukset sallivat.

******************************

Millaisen museon sinä haluaisit?
Toiveiden tynnyri
– tulevaisuuden museo?

Mitä sinä odotat uudelta museolta – millainen se olisi sinun toteuttamanasi. Nyt saat haaveilla ja antaa ajatuksesi lentää! Kirjoita enintään 100 sanaa nimelläsi, nimimerkillä tai nimettömänä 30.4. mennessä ja lähetä DAMYn sähköpostiin damy.ry@gmail.com

Minä toivon, että uusi museo on …

Julkaisemme näkemyksiänne DAMYn verkkosivuilla anonyymisti ja teemme niistä koosteen Museopäivään 18.5, jolloin teemana on Tulevaisuuden museo.

Kiittäen ja keväistä terveyttä toivottaen!

******************************

DAMY Talks 2021 to 3.6. klo 14.30–16.00

  • Historiallisia Innovaatiokohtaamisia – Toteutumattomat unelmat ja keksinnöt

Vuoden 2021 aikana järjestetään lisäksi vielä kaksi DAMY Talks 2021 -tapahtumaa, joiden teemat ovat seuraavat:

  • Historiallisia innovaatiokohtaamisia – Luonnonmateriaalit rakentamisessa ja muotoilussa
  • Historiallisia innovaatiokohtaamisia – Holistinen suunnitteluprosessi

Tapahtumat toteutetaan Jenny ja Antti  Wihurin rahaston apurahan turvin.

Suunnitteilla on myös DAMY.fi Talks -tapahtuma yhdessä Aalto-yliopiston kanssa.

******************************

KÄVELYRETKIÄ (mikäli korona sallii)

Vallilan konepaja -kävelykierros, rautatierakennukset / suojelukohteet ja uudisosat, palkitut asuinkorttelit ja hotelli, teatteri sekä muut toimitilakohteet. Kierros päättyy Kaurismäen Korona-baariin,

Kaapeliin uutta ilmettä, puolen tunnin kierrokset pienryhmissä (3 x 10 hengen ryhmä)

Suunnitteilla on myös DAMY.fi Talks -tapahtuma yhdessä Aalto-yliopiston kanssa.

******************************

TUTUSTUMISKÄYNTEJÄ (aikataulu koronarajoitusten mukaan)

  • KESKOn uusi pääkonttori, Kalasatama, Hki (JKMM Arkkitehdit)
  • Euroopan Kemikaalivirasto  ECHA , Telakkaranta, Hki (LArkkitehdit) ym. edellisen vuoden peruuntuneita kohteita
  • Aalto yliopiston ent. Helsingin Kauppakorkeakoulun restaurointi Töölö, Hki  (SARC Architects)
  • Villa Skeppet, Göran Schildtin kotitalo ja Tammisaaren Säästöpankki, arkkit. Alvar Aalto, Tammisaari (kokopäiväretki)
  • Pariisi – omatoimiretki – seurataan tilannetta (toteutunee syksyllä koronasta riippuen)