25.9.2014 DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO JA EDVARD MUNCH-NÄYTTELY / VIERAILU

Peruskorjattu Didrichsenin taidemuseo avasi ovensa kesän alussa ja juhlisti uutta ilmettään 6. syyskuuta avatulla Edvard Munchin Elämäntanssi -näyttelyllä. Ystävillä oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä kuulemaan rakennuksen vaiheista saneerauksen suunnitelleen arkkitehti Kari Leppäsen johdolla. Lisäksi museon opas Eeva Hytönen esitteli Munch -näyttelyn.

Museon peruskorjaus on tehty arkkitehti Viljo Revellin (1910-1964) alkuperäistä luomusta kunnioittaen. Painopisteinä on ollut saavutettavuuden, kävijäystävällisyyden ja museojärjestelmien parantaminen.

Edvard Munchin näyttely on ollut museolle kymmenen vuoden neuvottelujen ja valmistelujen tulos. Näyttelyssä oli yli viisikymmentä teosta, joiden ydin muodostuu Norjan Munch-museon Stenersenkokoelman öljyväriteoksista.