Pikkujoulu Ervin Voimatalossa

DAMYn pikkujoulua vietettiin 17.12.2019 arkkitehti Aarne Ervin suunnitteleman Voimatalon 8. kerroksessa. Terassilta avautuivat näköalat yli Kampin. Sisällä oli lämmin tunnelma entisen Imatran Voiman henkilökunnan ruokasalissa, joka on alkuperäisessä asussa.

Vuonna 1952 valmistuneen talon ylimmän kerroksen tiloja isännöi Rakennustieto, jonka historiaa ja nykytoimintaa esitteli damylainen, Rakennuskirja Oy:n kustannuspäällikkö Kristiina Bergholm. Rakennustieto-lehti on ilmestynyt tauotta vuodesta 1905. Tietotalo tuottaa julkaisuja pääosin rakennusalan ammattilaisille. RT-kortistot kattavat rakentamisen kaikki osa-alueet. Upeat arkkitehtuurikirjat kiinnostavat myös maallikoita.

 

Rakennuskirja kustantaa ison määrän alan ammattikirjallisuutta, mutta myös upeita arkkitehtuuria esitteleviä teoksia.

 

Vuoden damylaiset Leena ja Kaija

Leena Johansson-Rengen kukitettiin vuoden damylaisena syyskokouksessa 13.10.2019

– Olen innostunut vapaaehtoistyöstä museoissa. Se on mukava tapa olla hyödyksi ja saada uutta sisältöä elämään. Olen muun muassa vastaanottamassa kävijöitä ja innostamassa heitä näyttelyihin. Ulkomaisten vieraiden parissa saa käyttää kielitaitoakin.

Leena Johansson-Rengen toimi pitkään tekstiilimaailman ja alan palvelujen sekä designin piirissä Suomessa ja viimeksi Ruotsissa. Suomeen palattuaan hän tutustui DAMYyn.

– DAMYn hallituksessa pääsin tutustumaan vapaaehtoistyöhön ja järjestämään jäsentapahtumia.

– Arkkitehtuuri ja design kiinnostavat edelleen kovasti. DAMYn tunnettuutta pyrin edistämään. Uusimuseo-hanke on nyt kovasti mielessäni, Leena korostaa.

Leena Johansson-Rengen (vas.) ja Kaija Kärpijoki

Työpajoissa ihania kohtaamisia

 – Olen äärimmäisen ilahtunut tunnustuksesta vuoden damylaiseksi. En tahtonut uskoa, enhän mielestäni ole tehnyt mitään erityistä, Kaija Kärpijoki sanoo.

Kaija on ansioitunut vapaaehtoistyössä etenkin Desigmuseossa. Hänet kukitettiin DAMYn pikkujoulussa 17.12.2019.

– Työpajoissa on hauska tutustua kävijöihin, sekä lapsiin että aikuisiin. Kohtaamiset ovat ihanaa työtä, jota arvostan. Erityyppiset tapahtumat ovat antoisia.

Kaija Kärpijoki työskenteli pisimmän aikaa opettajakoulutuksen parissa, alanaan käsityö. Sivutoimena hän vastasi Tekstiiliopettaja-lehdestä. Tällöin hän tutustui Designmuseon museolehtori Leena Svinhufvudiin, joka antoi kipinän designin ja museon vapaaehtoistyön pariin.

Kaija jäi eläkkeelle kahdeksan vuotta sitten ja DAMYn jäseneksi hän liittyi kuusi, seitsemän vuotta sitten.

Uusi museo on Kaijan mielestä ehdottoman tarpeellinen.

– Olen innoissani siitä, että saataisiin uudet, toimivat näyttely- ja työtilat. Ehdottomasti siellä tarvitaan myös museonystäviä, ja aion jatkaa vapaaehtoistyötä.