Timo Saarno

Olen 1960 syntynyt Helsingissä syntynyt, nykyisin Tuusulassa vaimon ja teini-ikäisen tyttären kanssa omakotitaloa asuttava. Työura on ollut moninainen rekkakuskista autokauppiaaksi, hotellivirkailijasta ATK-maailmaan. Viimeiset parikymmentä vuotta Profit Consulting Oy palveluksessa ICT konsulttina/projektipäällikkönä.

Damyn löysin vuosia sitten työkaverin suosituksesta. Seurailin varovasti sivusta rivijäsenenä ja osallistuin pikkuhiljaa tapahtumiin. Huomasin ilokseni, että ollakseen mukana ei tarvita arkkitehdin/sisustusarkkitehdin/suunnittelijan tai muutakaan korkeampaa tutkintoa. Kiinnostus aiheeseen riittää.

Olin ilmoittautunut Pariisin excursiolle, mutta peruin sen. En muista miksi, ehkä koronakurimus jarrutti lähtöä. Matkan menetys jäi kaivertamaan ja kun Venetsia–Riola–Firenze Aallon jäljissä tuli mahdolliseksi, päätin että nyt on ehdottomasti lähdettävä. Eikä kaduttanut. Monipuolinen matkaohjelma ja loistavia helposti lähestyttäviä matkalaisia, josta tuli mukavia uusia tuttavuuksia. Itse matkakin oli Jetsosen tapaan oivallisesti järjestetty. Suosittelen lämpimästi tulevia reissuja.

Matkalla uusi puheenjohtaja Matti aloitti pehmityksen. Ehkä siksi, että toin esille joitakin ajatuksia toiminnan kehittämiseksi. Minulla kun on tapana lähteä tosissani mukaan, kun pyydetään. Olen vuonna 1979 ollut perustamassa Suomen Kääpiöautoyhdistystä ajellessani tuolloin Messerschmittillä. Sittemmin meni kymmenen vuotta aktiivisena jäsenenä ja nettivastaavana Japsistaroissa (Vintage Japanese Motorcycle Club of Finland) kulkien perheen kanssa sivuvaunullisella Suzuki Cavalcadella kotimaan ja Euroopan tapahtumissa. Asuessani Lappeenrannassa 1987–97 olin mukana Nuorkauppakamarissa. Tuntuu menevän kymmenen vuoden sykleissä nämä aktiiviset ajat kerhoiluissa.

Innostukseni designiin ja arkkitehtuuriin on vahva. Ammennan tietoa alan kirjallisuudesta ja tilailen englantilaisia puutyölehtiä. Matkoillamme kohteissa on mukana usein design- tai arkkitehtuurimuseo sekä kasvitieteellinen puutarha tyttäremme Maijan kiinnostuksen ja opintojen vuoksi. Ehkä olisin aikoinaan voinut itsekin suuntautua suunnittelijan opintoihin. Mutta. Kävinpä kuitenkin 2021–22 Työtehoseuran Rajamäen oppilaitoksessa Puuteollisuuden perustutkinnon osatutkintona (lähinnä tekninen oppi ja koneiden käyttö), kurssini vanhimpana osanottajana!

Talven 2021–22 kuluessa rakensin pihaamme 40m2 oman nikkarinverstaan, jossa saan sahata ja höylätä nyt mielin määrin. Töistäni olen luonut eräänlaisen portfolion verkkoon http://woodwork.saarno.com.

Kiitän Mattia kutsusta ja Damyn hallitusta luottamuksesta. Toivon, että voin oppia alan konkareilta lisää aihealueista ja voin tuoda oman panokseni yhdistyksen toimintaan vaikkapa kehitysehdotuksien jatkojalostuksen merkeissä.

Timo Saarno