Välähdyksiä

MATTI SANAKSENAHO

”VÄLÄHDYKSIÄ” 

19.8. – 12.9.2021

”Välähdyksiä”-näyttely esittelee arkkitehti, professori Matti Sanaksenahon luonnoksia rakennuksiksi. Joukossa on ensimmäisiä hahmotelmia jo toteutuneista rakennuksista ja luonnoksia tuleviksi projekteiksi sekä yksi kilpailuehdotus.

Luonnos on usein välähdys, alkuidea joka voi olla käyttökelpoinen tulevaksi rakennukseksi, mutta joskus hahmotelma jää vain käyttökelvottomaksi ajatukseksi. Tässä näyttelyssä on välähdyksiä, luonnoksia seitsemästä eri projektista. Esillä on yksi ulko- ja yksi sisähahmotelma kustakin projektista.

Aikajärjestyksessä luonnokset ovat: Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli Turussa, Talo Tammimäki Espoossa, Villa CIPEA Nanjingissa Kiinassa. Nämä kaikki ovat toteutukseen johtaneita suunnitelmia. Toteutumattomia tai mahdollisesti tulevia projekteja on YTHS-toimitalo Tampereella. Villa Hiltunen Saimaalla ja Studio Särkimö Vaasan saaristoossa sekä kilpailuehdotus Sara Hildenin taidemuseoksi Tampereelle, joka ei menestynyt käydyssä arkkitehtikilpailussa.

Sanaksenaho Arkkitehtien prosessi kussakin projektissa lähtee usein liikkeelle tämänkaltaisista luonnoksista. Sen jälkeen työtä kehitellään useasta eri näkökulmasta ja jos luonnos on käyttökelpoinen, prosessin loppupään rakennus muistuttaa alkuskissiä. Luonnosten jälkeen suunnittelu viedään tietokoneelle ja sitten syntyvät projektikohtaiset piirustukset. Matti Sanaksenahon luonnosten tekniikkana on ensin lyijykynäpiirustus skissipaperille ja tämän jälkeen laveeraus päälle. Esimerkiksi ruskea laveerausväri, mikä kuvastaa puuta rakennuksessa, on aikaansaatu kahvilla.

Matti Sanaksenaho 9.8.2021

Tervetuloa!

Varsinaisia avajaisia emme valitettavasti edelleenkään pysty järjestämään koronatilanteen takia.

Kiinnitämme turvalliseen vierailukäyntiin erityistä huomiota ja otammekin galleriaamme kerrallaan  enintään 5 ihmistä.

Meiltä saatte pyydettäessä myös yksityisnäytön.

Kasvomaskeja ja käsidesiä on galleriassa saatavilla ja toivomme myös vierailtamme  maskin käyttöä.

GALLERIA 68, Hämeentie 68, 00550 Helsinki

ke-to 12-18 pe-su 12-16 ma-ti sulj. 

taidegalleria68@gmail.com

p.044-9891000

www.facebook.com/galleria68