DAMY Happy Hour 25.5.

Tiistaina 25.5. klo 1617.00 Ilmaston talo

Toukokuun Happy Hourin valokeilassa on Helsingin Kaivopuistossa osoitteessa Puistokatu 4 sijaitseva 1800-luvun lopun puuhuvila, joka liittyy olennaisesti Arkkitehtuurimuseon historiaan. Talo on ollut vuoden 2020 tammikuusta Tiina ja Antti Herlinin säätiön omistuksessa. Huonokuntoinen rakennus kokee täydellisen peruskorjauksen.

Ohjelma

Ilmaston talon taustasäätiöt: Tiina ja Antti Herlinin säätiö sekä Nesslingin säätiö

  • Puistokatu 4 – rakennuksen korjaustöiden nykytilanne
    arkkitehti Sarlotta Narjus, SARC Architects
  • Mikä on ”Ilmaston talo”?
    kehitysjohtaja Anna Herlin: noin 10 dian esitys Puistokatu 4:n tulevan toiminnan keskeisistä kohdista
  • vapaata keskustelua & yhdessä pohdintaa

DAMY HH -tilaisuuden vetää arkkitehti Esa Laaksonen

Tiina ja Antti Herlinin säätiö yhdessä Maj ja Tor Nesslingin säätiön kanssa valmistelee huvilasta tilaa ja kohtauspaikkaa kestävän tulevaisuuden edistämiseen – ilmaston taloa. Alustavissa suunnitelmissa Puistokadulle syntyvät molempien säätiöiden toimitilat sekä yhteisöllinen työtila muun muassa tutkijoille. Myös paikka kohtaamisiin, keskusteluun ja verkostoitumiseen. Yksityiskohdat tarkentuvat tämän vuoden aikana.

Puistokatu 4. Kuva: Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat, kuvaaja Constantin Grünberg 1955.

Tule mukaan kaivopuistolaisen huvilan maailmaan ja tulevaisuuteen! Lähetämme Zoom-osallistumislinkin jäsenille sähköpostitse pari päivää ennen tapahtumaa. Tilaa on 100:lle mukaantulojärjestyksessä.

Tutustu hankkeeseen: Puistokatu 4. Arkkitehtuurimuseon tilaama 268-sivuinen selvitys vuodelta 2013 antaa täydellisen kuvan rakennuksen historiasta ja kunnosta: Puistokatu 4, julkaisu pdf.