DAMY ry:n vapaaehtoistoiminta

HYVÄ DAMYLAINEN: näin mukaan vapaaehtoiseksi

Olet tervetullut auttamaan emomuseoitamme erilaisissa tapahtumissa. Voit antaa aikaasi, kun sinulle sopii. Tunti silloin tällöin, kerran pari kuukaudessa tai harvemmin. Aikataulut sovitaan kanssasi. Ei ole pakko sitoutua pysyvästi mihinkään. Museoammattilaiset opastavat kaikessa! Tärkeää on avoin, utelias mieli ja halu tavata ja opastaa museokävijöitä tai toimia museo-oppaiden ja esittelijöiden taustatukena.

Mukaan vapaaehtoistoimintaan museoissa

Ajankohtaista nyt

Designmuseon uusi Designvintti (3. kerros) esittelee muotoilun kokoelma- ja tallennustyötä. Designvintti on avoinna yleisölle tiistaisin klo 13–19. Ystävänä voit olla apuna tallennustyössä, kertomassa näyttelystä ja keskustelemassa kulloinkin esillä olevasta aiheesta. Omakohtaiset tarinat kiinnostavat museota.

Mukaan käytännön työhön Designvintille? Voit apunamme esimerkiksi luetteloida, valokuvata tai skannata kohteita ja järjestää materiaaleja säilytykseen. Tapettien jälkeen on luvassa Hilkka-Liisa Aholan Arabia-tuotantoa sekä leluja.

Olet tervetullut tiistaisin klo 15–19 (voit sopia lyhyemmästäkin ajasta).

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Designvintille: silja.koskimies@designmuseum.fi

Designmuseossa järjestetään myös Designiltoja ja viikonloppujen Perhepäiviä, jolloin tarvitaan ystävien apua esim. toivottamassa tulijat tervetulleiksi. Ks. tarkemmin http://www.designmuseum.fi/fi/tapahtumat-2/

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Designiltoihin ja Perhepäivään: leena.svinhufvud@designmuseum.fi

Voit myös adoptoida itsellesi arkkitehtuuripiirustuksen tai ryhtyä suoraan mesenaatiksi. Arkkitehtuurimuseossa on puoli miljoonaa piirustusta, joiden konservointia voit tukea. Arkkitehtuuripiirustukset ovat usein kuin taideteoksia. Ne ovat osa taloyhtiöiden ja yritysten toimitalojen historiaa. Adoptoinnissa museoväki auttaa löytämään toiveesi mukaisen kohteen – hakuna esimerkiksi arkkitehti, ajanjakso, sijainti, rakennustyyppi tai -tyyli. Suur-Merijoki-piirustusten mesenaatiksi voit ryhtyä museon nettisivuilla. Katso ohjeet museon sivuilta http://www.mfa.fi/adoptoi-piirustus.

Ole sanansaattaja ja levitä tietoa mesenaatista ystävillesikin!  http://www.mfa.fi/mesenaatti

Lisätietoa: elina.standertskjold@mfa.fi, anna.autio@mfa.fi, antti.aaltonen@mfa.fi