DAMY ry:n vapaaehtoistoiminta

Museoystävätoiminta tarjoaa useita tapoja osallistua museoiden toimintaan mieltymysten ja ajankäyttömahdollisuuksien mukaan. Voit käydä säännöllisesti tai satunnaisemmin, olla mukana yleisötapahtumissa tai tehdä esimerkiksi arkistointityötä itseksesi.

Arkkitehtuurimuseo

Luetteloijana kirjastossa
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA keräsi vuodesta 1935 aina 1970-luvun lopulle suomalaisissa sanomalehdissä julkaistuja rakennusaiheisia lehtileikkeitä. Museo on luetteloi uutisia otsikko- ja asiasanatasolla digitaaliseen tietokantaan, jotta tutkijat ja muut tiedonhakijat voisivat käyttää niitä lähteinään. Leikekirjoja voi käydä läpi oman kiinnostuksen mukaan.

Tapahtuma-apuna
Museo järjestää opastettuja kävelykierroksia kaupungilla. Oppaalle on suuri apu museonystävästä, joka ottaa ryhmässä esimerkiksi peränpitäjän roolin ja auttaa pitämään ryhmän koossa. Lisäkäsistä on apua myös lipunmyynnissä. Museoiden iltatapahtumissa jäsenet auttavat esimerkiksi ohjelmalehtisten jaossa.

Valokuvakokoelman hoitamisessa
Museonystävät inventoivat vuosina 2013–2014 museon laajan mustavalkoisten valokuvien kokoelman. Nyt vuorossa on Reima ja Raili Pietilän diakokoelma. Arvokkaan piirustusaineiston lisäksi kokoelmaan kuuluu arkkitehtien kirjallista aineistoa sekä mittava valokuvakokoelma. Se sisältää kuvia sekä rakennusaikaisista että valmistuneista kohteista, esimerkiksi Kalevan kirkosta, Otaniemen Dipolista sekä Pietilöiden ulkomaan työkohteista  yhteisen työskentelyn vuosikymmeniltä 1960-luvun alusta 1980-luvun loppuun.

Vapaaehtoiset perehdytetään kaikkiin tehtäviin.

Lisätietoja:
Yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen
puh. 050 394 8618

Designmuseo

Tapahtuma-apuna
Designmuseo järjestää vuosittain useita erilaisia yleisötapahtumia. Seminaareissa, muotoilijatapaamisissa ja työpajoissa käsitellään ajankohtaisia näyttelyihin liittyviä teemoja. Kuukauden viimeisenä tiistai-iltana museo järjestää ilmaisia Designiltoja. Illoissa keskustellaan muotoilusta ja tutustutaan näyttelyihin itse tekemällä.

Perhepäivissä, Helsinki-päivän sekä Taiteiden yön ohjelmassa jäsenet toimivat yleisövalvojina, seurusteluoppaina näyttelytiloissa tai avustajina työpajoissa. Tehtävät ja vapaaehtoisten tarve vaihtelevat kunkin tapahtuman mukaan. Museokahvila tarjoaa jokaiselle vapaaehtoiselle kahvit ja pikkupurtavaa ennen tapahtuman alkua.

Jakeluapuna
Museon ystävät ovat avustaneet kutsuvieraspostituksessa jo useiden vuosien ajan. DAMY ry avustaa myös viestintää ja kokoelmaosastoa tallentamalla muotoilualan artikkeleita. Osallistujille tarjotaan kahvit.

Kaikkiin työtehtäviin annetaan ohjausta.

Lisätietoja:
Minni Soverila puh. 040 7536 725