DAMY Talks 2021

Unelmat ja keksinnöt – valoa keittiöön!

Torstaina 3.6. kello 14.30–16.00

Kaikille avoin ja maksuton etätapahtuma Helsinki-kanavalla tästä linkistä!

Tervetuloa mukaan!

Iltapäivä tarjoaa:

Aiheeseen johdattaa tekniikan tohtori Laura Berger.

  • Arkkitehti ja tietokirjailija Esa Laaksonen kertoo keittiöistä ilmiönä, millaisia keittiöitä olemme pitäneet ajan saatossa tavallisina ja mitä ne kertovat yhteiskunnallisista muutoksista.
  • Sisustus- ja teollinen suunnittelija Tauno Tarna taustoittaa Sarvis Oy:lle suunnittelemiensa astioiden tarinaa. Hänen 1960-luvun lopulta suunnittelemistaan värikkäistä muoviastioista on tullut monessa kodissa rakastettuja, jopa himoittuja aarteita.
  • Arkkitehdit Laura Mattila ja Mikko Mertz suunnittelevat ja tekevät laadukkaita puisia keittiöitä. He pohtivat suhdettamme materiaaleihin, kestävyyteen ja kauneuteen sekä pohtivat: ”Mitä jos keittiön kalusteita maalaisi ja kunnostaisi vaihtamisen sijaan?”
  • Muotoilija ja sisustusarkkitehti Esa Vesmanen palauttaa ajatuksemme valoon ja katsoo eteenpäin: Miltä keittiö näyttää tulevaisuudessa?

Kuvat: Kansalliskirjaston kokoelmat

Luvassa lisäksi ihastuttavia vanhoja mainosfilmejä keittiöistä sekä hauskaa oheisohjelmaa. Tilaisuuden juontaa DAMYn puheenjohtaja, arkkitehti Maire Mattinen, ja se taltioidaan. Voit katsoa videon DAMYn YouTube-kanavalla.

Mitä, jos arkisen keittiön ajattelisi jännittävänä keksintönä, voisiko kerrostalon rakentaa savesta ja mitä yhteistä on ovenkahvalla ja puistolla… DAMY Talks 2021: Historiallisia innovaatiokohtaamisia – arkistot ja kokoelmat kertovat -tilaisuuksien sarja tuo esiin vanhan ja uuden suhdetta kuten miten erilaiset innovaatiot vaikuttavat elämäämme ja olisiko unohtuneita keksintöjä syytä ottaa uudelleen käyttöön.

Esimerkiksi lempimuki, kotitalo tai kokonainen asuinalue ovat kaikki innovaatioita ja suunnittelun tulosta – design ja arkkitehtuuri ovat syvällä arjessamme ja kaikkialla ympärillämme.

  • Seuraava DAMY Talks -tapahtuma on syyskuussa, jolloin pohditaan luonnonmateriaaleja. Marraskuussa perehdytään holistiseen eli kokonaisvaltaiseen suunnitteluun.

DAMY kiittää yhteistyökumppaneita: Arkkitehtuurimuseota, Designmuseota, Helsingin kaupungintalon kokous- ja tapahtumapalvelua, Kansallista audiovisuaalista instituuttia sekä Jenny ja Antti Wihurin Säätiötä, jonka tuella DAMY Talks 2021 -tapahtumasarja toteutetaan.