Kulttuurin käyttöliittymä Museokortti

  • Yhteislippu yli 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin; yli 400 näyttelyyn
  • Jo 350 000 kuluttajakäyttäjää
  • Jopa 15 000 museokäyntiä vuorokaudessa!

Museokortti syntyi viisi vuotta sitten. Suosio on kasvanut vauhdilla, ja potentiaalia yhä riittää. Kortittomista suomalaisista 1,5 miljoonaa on siitä ainakin jossain määrin kiinnostunut, ja jo 84 % suomalaisista tuntee Museokortin.

– Autamme ihmisiä käyttämään laajalti kulttuuria ja museoita menestymään, painotti Museokortin myyntikoordinaattori Anna Pirvola damylaisille zoom-palaverissa 26.1.2021.
– Rajattomuus on Museokortin etu. Milloin ja miten usein tahansa, mihin museoon hyvänsä. Kortin vuosimaksun voi hyödyntää helposti. Toivomme korona-rajoitusten päättyvän, mutta lähiaikoina jotkin yksityismuseot ovat avaamassa. Osassa Suomea museot ovat olleet avoinna normaalisti. Virtuaaliset näyttelyt opastuksineen ovat yleistymässä.

Museoille tuloja

Museoille palautuu vähintään 75 % Museokortin liikevaihdosta. Tuloutus kasvoi viidessä vuodessa kymmenkertaiseksi ja oli vuonna 2020 jo 10,1 miljoonaa euroa. Myös museoiden kertalipputulot ovat kasvaneet huomattavasti.

– Tulojen kasvuun vaikuttivat toki myös museoiden upeat sisällöt, Pirvola huomautti.

Museot.fi on laaja idea- ja tietopankki. Uusin sisältö on kultturimatkailu, joka ehdottaa valmiita museokierroksia ja tarjoaa ideoita omatoimiseen kotimaan matkailuun.

Esityksen tallenne löytyy tästä linkistä – ole hyvä!