#uusimuseo + A&DO

UUSI MUSEO -hankkeen uudet nettisivut

Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo etenee hankejohtaja Kaarina Gouldin johdolla

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseo -hankkeelle 24 miljoonaa euroa

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustaminen etenee

#uusimuseo keskeisin teema DAMYn Happy Hour -tapahtumassa

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelu Eteläsataman alueelle (Makasiiniranta ja Olympiaranta) on nytkähtämässä eteenpäin. Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 25.1.2021 tunnelivaihtoehdon, jolloin Eteläsataman raskas rekkaliikenne poistuisi ja risteilyliikenne keskitettäisiin Länsisatamaan ja Katajanokalle. Kaupunginhallituksen päätökseen voi tutustua tästä linkistä.

Makasiinirannan ja Olympiarannan asemakaavan valmistelua varten voi nyt kuka tahansa esittää mielipiteensä hankkeesta Kerrokantasi-sivustolla tästä linkistä.  Sivustolla voi tutustua tarkemmin suunnitelmien lähtökohtiin: Kulttuuriympäristö ja maisema, Toiminnallisuus ja rakentaminen, Liikenne, julkiset tilat ja yhteydet sekä Yhdyskunta- ja rakennetekniikka. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 12.2.2021 saakka.

**************************

Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo lupaavat, että uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo on edelläkävijä ja maailman paras alallaan. Arkkitehtuurin ja muotoilun tulee parantaa elämäämme ja tehdä siitä kauniimpaa, toimivampaa ja tarkoituksenmukaisempaa. Demokraattisen suunnittelun periaatteet ovat aina ajankohtaisia. Ne rakentuvat ihmislähtöisestä kestävästä suunnittelusta, joka esteettisyyden lisäksi ottaa huomioon myös ympäristön ja toimivuuden.

A&DO selvitti arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen tilaa Suomessa 2020

www.uusimuseo.fi

Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimiskeskuksen A&DO toiminta käynnistyy
dd

A&DO rakentuu yhdessä suunnitellen

DesignLabra ja monipuoliset verkkosivut avautuvat ensi keväänä
Lue lisää tästä linkistä.