Kootut digitaaliset sisällöt

Haaveiletko museokäynnistä? Etsitkö sisältöjä etäopetukseen? Tai tarvitsetko materiaalia opintoihisi, mutta kirjastot ovat vain rajoitetusti auki? Kaiken tämän äärelle pääset Finna.fi-hakupalvelussa, joka on koti miljoonille kulttuurin ja tieteen aarteille. 

Eliel ja Eero Saarisen syntymäpäivänä 20.8. Arkkitehtuurimuseo julkaisi @Finnafi noin neljäsataa valokuvaa #ElielSaarinen (1873–1950) arkkitehtuurista vapaaseen käyttöön. Valokuvakokoelman merkittävin osa sijoittuu 1900-luvun alkupuolelle Saarisen Suomen vuosiin.

  • ”Jokaiseen valokuvaan siirtyy kuvaajan oma tulkinta rakennuksesta. Tämä tekee historiallisesta kuvakokoelmasta kiehtovan. Toivomme #ElielSaarinen kokonaisuuden antavan yleisölle häivähdyksen siitä, miten kuvaajat ovat eri aikoina tulkinneet tuttuja arkkitehtuurikohteita”

Ohessa Finnan sisällöistä viisi vinkkiä, jotka ilahduttavat korona-arjessa:

1. Virkisty taiteen äärellä

2. Lähde nostalgiakierrokselle

  • Finna Street -kuvahaku antaa mahdollisuuden hakea historiallisia kuvia puhelimen sijaintitiedon perusteella. Lähde ulkosalle tutkimaan historian kerroksia ympärilläsi. Haku toimii parhaiten suuremmissa kaupungeissa.

3. Löydä materiaalia opiskeluun

4. Elävöitä etäopetusta

  • Finna on turvallinen paikka oppimiseen. Tutustu Finna Luokkahuoneeseen, jonne museot ja arkistot ovat yhdessä opettajien kanssa luoneet valmiita opetussisältöjä. Avoimista oppimateriaaleista löydät valmiita tehtäviä ja uusia ideoita kaikille koulutusasteille.

5. Tutki alkuperäislähteitä kotisohvalta

Designmuseon digitaaliset sisällöt, mm. upeat 3D-kierrokset

Virtual Art Gallery

Hesarin kuvataidelinkit

Digimuseo.fi

https://museot.fi/

Eliel Saarisen kokoelma avautuu yleisölle Finnassa

DESIGN IN DIALOGUE #73 -keskustelusarjassa kiinnostavia aiheita

 YLE Teeman Design 200

Arkkitehtuurimuseon näyttelyt verkossa

Suomalaisten museoiden kootut digitaaliset sisällöt

Tutustu virtuaalimatkalla Europeana-kulttuuriprojektiin

Ajankulua kulttuurin parissa