On uuden museon aika

Uusi Arkkitehtuuri- ja designmuseo -hanke on valmis ottamaan seuraavan askeleen ja toive, on että valtio ottaa kantaa asiaan periaatetasolla mahdollisimman nopeassa aikataulussa.

”Suunnitelmat maailmanluokan museon uuden Arkkitehtuuri- ja designmuseon rakentamiseksi ovat niin valmiit, kuin ne tässä vaiheessa voivat olla. Seuraavaksi tarvitsemme myös valtiolta selvän sitoumuksen jatkosta”, kertovat Arkkitehtuurimuseon väliaikainen johtaja Reetta Heiskanen sekä Designmuseon johtaja Jukka Savolainen.

Uuden museon tavoitteena on yhdistää nykyiset museot ja niiden kokoelmat ja luoda niistä uusi ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus, joka houkuttelisi kävijöitä niin kotimaasta kuin kauempaakin. ”Tukea uudelle museolle on olemassa laajalti niin politiikan kuin kulttuurinkin parissa. Kaikki myös tunnustavat muotoilun ja arkkitehtuurin merkityksen Suomen brändille ja tarinalle. Seuraavaksi on aika siirtyä sanoista tekoihin”, museoiden johtajat sanovat.

Heiskanen ja Savolainen muistuttavat, että kyse on ennen kaikkea tulevaisuusinvestoinnista: taloudelliset riskit julkiselle sektorille on minimoitu, mutta mahdollisuudet ovat suuret. ”Luovien alojen ja matkailun kasvusta Suomi on saanut kokoaan pienemmän siivun. Uusi museo on yksi keino herättää huomiota ja kiinnostusta. Samalla se on kunnianosoitus menneille sankaritarinoille”, he jatkavat.

Koska uuden museon avajaisiin on joka tapauksessa vielä pitkä aika, on päätöksiä tehtävä pian. Museot ovat valmiit haasteeseen ja käärimään hihat!”, Heiskanen ja Savolainen päättävät.

siirry uusimuseo-sivulle