Uusia voimia DAMYn hallitukseen

DAMYn syyskokouksessa vaihtui kolme hallituksen jäsentä. Nyt esittelyssä uudet:

Aimo Katajamäki

Olen graafinen suunnittelija, kuvittaja ja kuvataiteilija. Liikun taiteen ja muotoilun rajapinnalla. Valmistuin taiteen maisteriksi 1996 Taideteollisesta korkeakoulusta.

Olen saanut monia palkintoja, mm. Vuoden nuori graafikko 1992 (Grafia), Vuoden graafikko 1999 ja Pallas Athene 2007 (TEAK). Varsovan julistebiennalessa 2006 voitin kaupallisen sarjan Vivero-töilläni.

2000-luvulla olen laajentanut kuvanveistoon ja arkkitehtuuriin integroituvaan taiteeseen. Veistosinstallaationi Puun kansa on eduskunnan lisärakennuksen aulassa. Suunnittelin graafisen betonikuvioinnin Hämeenlinnan maakunta-arkiston uudisrakennukseen. Se palkittiin vuoden betonijulkisivuna 2009.

2013 saimme puolisoni sisustusarkkitehti Päivi Meurosen kanssa muotoilun valtionpalkinnon. Sisustusta ja kuvataidetta yhdistimme onnistuneesti mm. Seinäjoen Apila-kirjastossa, Shanghain maailmannäyttelyn Kirnu-paviljongissa ja muissa etenkin Arkkitehtitoimisto JKMM:n julkisissa kohteissa.

Isa Kukkapuro-Enbom

Olen kulttuurin ja designin moniottelija. Valmistuin 1982 muotisuunnittelijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Olen toiminut muotoilun eri alueilla. Nyt keskityn kestävään kehitykseen muotoiluyhteisö Trash Designin kuraattorina. Arkistoin Yrjö Kukkapuron elämäntyötä.

Toivon voivani vaikuttaa uuden museon syntyyn DAMYn kautta. Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo tarvitaan turvaamaan muotoilulle julkinen kansallinen foorumi muuttuvassa maailmassa. Museon kulttuurinen merkitys on suuri.

DAMYn jäsenyyttä suosittelen kaikille, joita kiinnostaa design ja arkkitehtuuri, ilman että on työkseen niiden parissa.

Jutta Ylä-Mononen


Opiskelin sisustussuunnittelijaksi Firenzessä, täydensin opintoja Lahden Muotoiluinstituutissa ja Aalto Prossa. Nyt viimeistelen lasi- ja keramiikkamuotoilun opintoja Wetterhoffilla Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Toimin pitkään sisustussuunnittelijana sekä Koti ja keittiö -lehden sisustustoimittajana ja päätoimittajana. Luotsasin Muoto-gaalaa, olin myös Helsinki Design Weekin tuottaja.

Kirjoitan edelleen alan lehtiin. Työn alla on eturivin muotoilijan elämäkerta.