Erätaukoja ja adoptioita

Damylaiset saivat DAMYn 31-vuotistapahtumassa 18.10.2018 upouutta tietoa Arkkitehtuurimuseon hankkeista.

Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua. Se on Sitran kehittämä käytännön työkalu, jolla voi harjoitella dialogin toteutusta pienin askelin, suunnitella ja aktivoida yhteiskunnallista keskustelua. Arkkitehtuurimuseo järjestää lähiaikoina tällä metodilla keskusteluja puuarkkitehtuurista, saunakulttuurista, sairaala-arkkitehtuurista ja #uusimuseo-hankkeesta, selosti yhteistyöpäällikkö Arja-Liisa Kaasinen.
Damylaiset ovat tervetulleita Arkkitehtuurimuseon Erätauko-toimintaan.
Pian on myös tilaisuus ryhtyä mesenaatiksi! Käynnistämme joukkorahoituskampanjan, jonka tuoton käytämme kokoelmiemme konservointiin ja säilytykseen, Kaasinen kertoi.

Puoli miljoonaa piirustusta

Aarreaittamme piirustuskokoelma on karttunut pääosin lahjoituksin. Arkkitehtuuripiirustukset ovat pääosin 1900-luvun alusta tähän päivään, ja ne on järjestetty arkkitehtien mukaan. Mukana on sekä toteutettuja että toteutumattomia ehdotuksia, myös luonnoksia ja kilpailuehdotuksia. Mielenkiintoisia ovat myös  sisustussuunnitelmat, esitteli arkistonhoitaja Elina Standertskjöld.

♦ Piirustukset ovat monesti hienoja taideteoksia, mestariarkkitehtiemme kädenjälkeä.
♦ Tarjoamme nyt adoptioita! Voit esittää toiveesi arkkitehdistä, ajanjaksosta tai rakennuksesta.

Piirustus Suur-Merijoki-sarjasta

Museon ammattilainen etsii piirustuksen, täyttää adoptiosopimuksen, saat kunniakirjan ja hienon kopion piirustuksesta kodin tai toimiston koristeeksi.

Piirustusadoptioilla tuetaan Arkkitehtuurimuseon konservointi- ja dokumentointityötä. Damylaisten apu on tärkeää adoptiohankkeelle. Ideaa voi esitellä vaikkapa taloyhtiöille, yrityksille tai yhteisöille.

DAMYn vuosilahjoitus

DAMYn puheenjohtaja Maire Mattinen luovutti perinteen mukaisen 6 000 euron lahjoituksen Arkkitehtuurimuseolle. Summalla konservoidaan Suur-Merijoen piirustuksia, jotka tulevat näytteille vuonna 2019, sekä tuetaan museon 1. kerroksen remonttia näyttelytiloiksi.

Ajankohtaista #uusimuseo-hankkeesta

Arkkitehtuurimuseon va. johtaja Reetta Heiskanen kertoi, että uuden Arkkitehtuuri- ja Designmuseon suunnittelu jatkuu sisältö edellä. Ensi vuoden helmikuussa pitäisi konseptin olla valmis. Arkkitehtuurikilpailu käynnistynee 2020, rakennustyöt alkanevat 2022 ja avajaisia vietettäneen vuonna 2025.

♦ Tavoitteena on kansainvälinen huippuluokan arkkitehtuuri- ja designmuseo ja ykköspaikka ainakin Euroopassa!

Osallistu #uusimuseo-hankkeen kehittämiseen ja keskusteluun, klikkaa netissä uusimuseo.fi.