Tulevat tapahtumat DAMYn jäsenille 2019

ELOKUU

Tiistaina 20.8. 17.00–19.00 #Uusimuseomaljat

Nostamme #uusimuseomaljat Eliel ja Eero Saarisen synttärien kunniaksi Designmuseon edustalla olevalla Teepaviljongilla klo 17–17.30

  • Teepaviljongilla yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen kertoo paviljongin rakentamisesta. Tämän jälkeen siirrymme Arkkitehtuurimuseolle.

Kello 17.30–19.00 Arkkitehtuurimuseon toisessa kerroksessa nostamme museojohtajien Reetta Heiskasen ja Jukka Savolaisen kanssa #uusimuseomaljat ja nautimme syksyn antimista.

  • Rakennustaiteen seuran pj FT Timo Tuomi tarinoi Elielin ja Eeron elämästä, mm. häämatkoista. Kuulemme myös yliarkkitehti Sirkkaliisa Jetsosen ja valokuvaaja Jari Jetsosen Saaris-retkistä valokuvineen.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä seurasta ja verkostoitumaan!

Ilmoittautumiset 16.8. mennessä tästä linkistä.

***************

Lauantai 24.8. – sunnuntai 25.8. omatoiminen Tallinna-ekskursio

Järjestämme ohjelman sekä bussin Tallinnan lähialueella, mutta jokainen huolehtii itse matkoistaan (Hki–Tallinna) ja majoituksestaan. Bussimatkoista veloitetaan 20 euroa.
1111Ohjelmassa lauantaina n. klo 10 aloitus Viron taideakatemian uusissa tiloissa Tallinnassa (ent. sukkatehdas) ja sen toiminnan esittelyä, iltapäivällä bussiretki Arvo Pärt -keskukseen ja konsertti klo 16 (Laulasmaa, uimaankin jos ilmat sallivat), paluumatkalla arkkitehtuurikohteita ja sunnuntaina Telliskivi, Fotografiska ja muita kohteita Tallinnassa ja lisäksi listataan omatoimikohteita kuten Kulttuurikatel, Helios-halli jne. Ohjattu ohjelma päättyy sunnuntaina n. klo 16–17.
1111Ks. ohjelma pdf-muodossa DAMYn Tallinnan retki.
1111Ilmoittautuminen viimeistään 20.8. tästä linkistä. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.

*******************************************
SYYSKUU

Torstaina 5.9. klo 17– The Critical Tide -näyttely

Ennakkoesittely damylaisille Designmuseossa.

***************

Tiistaina 24.9. klo 17.00–

Damylaisten ennakkoesittely Alvar Aallon jalostettu maisema -näyttelyyn Arkkitehtuurimuseolla. Näyttelykonseptin luonut prof. emeritus Tom Simons sekä kuraattori Teija Isohauta esittelevät näyttelyn. DAMY on kutsunut ennakkoesittelyyn myös Kasvitieteellisen Puutarhan Ystävät ry:n.
111 Ks. tarkemmin Arkkitehtuurimuseon sivuilla

Tervetuloa!

***************

HDW-viikolla 10.9. klo 16.30–18.00 DAMY A&D RECYCLING -WORKSHOP 

Helsingin kaupungintalon alakerran tapahtumatori osana Kaupunkiakatemian Ilmastokoulua.

***************

Lisäksi mahdollisia kohteita syyskuussa:

  • Hki Viikki, Kukkulakortteli, korttelitalo, päiväkoti.
  • Tauno Tarnan luento: Historiallisen puutalon ja pihapiirin restaurointi.
  • Syys–lokakuun vaihteessa Jyväskylän retki: Aalto museo ja Keski-Suomen museo, yliopistokampus, suojeluskuntatalon restaurointi, Pertti Männikön lasikokoelma. Ilkka Halinen (Aalto-seura).

*******************************************
LOKAKUU

Lauantaina 5.10. syksyiseen Noormarkkuun

Matkalla poikkeamme Fiskarsissa tutustumassa Karin Widnäsin uuteen keramiikkamuseoon, jonka on suunnitellut professori Tuomo Siitonen, ja otamme matkaan mukaan oppaiksemme näyttelyarkkitehteina toimineet muotoilijat Barbro Kulvikin ja Antti Siltavuoren.

  • Perillä ruokailemme herkullisesti Noormarkun Klubilla ja tutustumme siellä Villa Mairea 80 vuotta -näyttelyyn. Näyttelyssä tuodaan esille taiteilijoita, jotka ovat viettäneet aikaa Maireassa vieraanvaraisuudesta nauttien ja taidetta tehden.
  • Ruokailun jälkeen tutustumme Aino ja Alvar Aallon Villa Maireaan sekä Ahlström Voyage -näyttelyyn, joka sijaitsee ruukin vanhassa pajassa. Tutustumme Ahlströmin suvun eri vaiheisiin ja suomalaiseen säätyläiselämään 1800–1900-luvuilla. Näyttely esittelee muun muassa konserniin kuuluneiden Iittalan, Karhulan ja Riihimäen lasitehtaiden taidelasia, esimerkiksi useita Alvar Aallon suunnittelemia Savoy-maljakon uniikkikappaleita ja näyttävän kokoelman Tapio Wirkkalan tuotantoa.

Lähtö: La 5.10. klo 7.30 Kiasman edestä, paluu samaan paikkaan klo 19.30–20.30

Matkan omakustannehinta sisältäen bussimatkat, museomaksut ja ruokailun: eläkeläiset 99 e, muut 110 e.

Matka toteutuu, mikäli sitovia ilmoittautuneita on 20 henkilöä. Ilmoittautuminen 2.9.2019 mennessä tästä linkistä.

***************

Suunnitteilla:

  • Ammattikorkeakoulu Metropolian uusi kampus Myllypurossa
  • Lapuan Kankurit