DAMYn syksyn tapahtumia jäsenille

SYYSKUU

Perjantai 10.9.–Tiistai 14.9. Designviikko

Osana Helsinki Design Week –ohjelmaa: Kaleidoscope-festivaali koostuu viidestä peräkkäisestä online-tapahtumasta, joita voit seurata joko Designmuseon tai Iittalan Instagram-tilillä. Klikkaa ja lähde festailemaan!

*************************

KUTSU DAMYn jäsenille. Tervetuloa opastetulle kierrokselle Arkkitehtuurimuseon uusissa näyttelyissä torstaina 16.9.2021 klo 17–18

  • TOIVOA PUUSTA – Iso näyttelysali
  • KATTORISTIKOIDEN RATKOJAT – Pieni näyttelysali
  • FORENSIC ARCHITECTURE: ULKOISTETTU RISKI – Studio

Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu opastukselle tästä

*************************

Maanantai 27.9. klo 12.00 – 13.30 Olympiastadion

Stadion Bistro

Damylaisille on varattu upea kierros uusitun Olympiastadionin tiloissa –  kierrokseen sisältyy myös tutustuminen Urheilumuseoon ja torniin. Koko kierros vie runsaat 1,5 tuntia ja se alkaa vierailijakeskuksesta.

Ryhmän enimmäiskoko on 20 henkeä. Maksu/henkilö on n. 15–20 euroa riippuen ryhmän koosta.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä alkaen 15.9. klo 12 ja päättyen 23.9. klo 20.

**********************************************
LOKAKUU

Perjantai 1. lokakuuta klo 16.30–17.00

DAMY Happy Hour -keskustelu: Mistä syntyy hyvä museo? Ruotsin kansallismuseon johtaja Susanna Pettersson ja Kiasman ent. johtaja Tuula Arkio keskustelevat prof. Yrjö Sotamaan johdolla. Tilaisuus on Päivälehden museon auditoriossa Ludwiginkatu 2– 4, jonne mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta damylaista –  ilmoittautuminen tästä linkistä alkaen 13.9. klo 12 ja päättyen 24.9. klo 20. Tilaisuus pyritään striimaamaan ja se taltioidaan. Linkki videoon lähetetään damylaisille

*************************

Maanantaina 4.10. tai perjantaina 8.10. Kauppakorkeakoulun ent. päärakennus

Pyrimme järjestämään tutustumiskäynnin arkkitehtiparin Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelemaan Kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen,  joka joka valmistui 1950. Nykyisen Aalto-yliopiston Töölö-rakennuksen vuonna 2020 valmistuneesta restauroinnista vastasi Arkkitehtitoimisto SARC Oy.

Tarkemmat tiedot vierailun ajankohdasta ja ilmoittautumisesta päivitetään myöhemmin.

*************************

Keskiviikkona 13.10. klo 17–19  DAMY Talks -tapahtuma

Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla (ala-aulassa) DAMY Talks 2021  Historiallisia innovaatiokohtaamisia – teemana luonnonmateriaalit. Luvassa keskustelua puusta, lasista ja savesta. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mukaan mahtuu noin 50 henkeä. Hankkeen rahoitus Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

*************************

Keskiviikkona 20.10. klo 1517.00 kävelykierros Vallilan konepaja-alueella

Kansainvälisenä maisemapäivänä juhlimme 34 vuotta täyttävää DAMYa tutustumalla Vallilan konepaja-alueen aarteisiin. Uudet kerrostalot ympäröivät Vallilan konepajan suojellut junahallirakennukset, joissa jo nyt on kulttuurielämää. Oppaina VR-arkkitehti Pirjo Huvila (evp) ja kaupunkiopas Juhani Styrman. Kävelykierroksella mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tästä linkistä alkaen 4.10. klo 12 ja päättyen 15.10. klo 20.

Tapaaminen Veturitallilla Vallilan Kansallisteatterin edustalla kello 15.15 osoitteessa Bruno Granholmin kuja.

*************************

Maanantai 25.10. klo 17.0019.00 Kansallissalissa #uusimuseo-maljat

Nostamme #uusimuseomaljat ja vietämme elokuulta peruuntuneita Saaris-synttäreitä Pohjolan talon Kansallissalissa, Aleksanterinkatu 44. Vuonna 1901 valmistuneen Pohjolan talon julkisivu on Gesellius-Lindgren-Saarisen käsialaa (mm. 25 karhua, 20 kettua, 17 kotkaa, 30 mäntyä ja yli 800 männynkäpyä). Sisätiloihin ovat vaikuttaneet myös arkkitehdit Ines ja E.A. Törnvall.

Pianotaitelija Tuija Hakkilan musiikkiesityksen jälkeen nostamme maljan uusimuseo–hankkeelle sekä synttärisankareille Eliel ja Eero Saarinen. Tämän jälkeen Leena Svinhufvud (museolehtori, fil.tri) pitää esitelmän Loja Saarisen tekstiilitaiteesta ja Petteri Kummala (arkistonhoitaja, va. tutkimus- ja tietopalvelupäällikkö, Arkkitehtuurimuseo) kertoo Eliel Saarinen –arkistokokoelman digitoinnista ja avaamisesta Finnassa kaikkien käyttöön.  Tervetuloa! Kansallissaliin mahtuu max 50 henkilöä. Ilmoittautuminen tästä linkistä alkaen 13.10. klo 12 ja päättyen 20.10. klo 20.

*************************

Pariisin ekskursio 28.–30.10.2021

DAMYn omatoimiretki Pariisiin toteutuu vihdoin! Omatoimimatkalle mahtuu max 40 damylaista ja muutama paikka on vielä avoinna. Torstaina ohjelmassa Centre Pompdou, Place des Vosges (Victor Hugo -kotimuseo), Institut du monde arabe, Sainte-Chapelle ja Institute Finlandais. Perjantaina pääkohteena on Alvar Aallon Maison Carrée, jonne matkataan tilausbussilla (tapaaminen Place de La Concordella). Matkalla myös Le Fondation Claude Monet ja Villa Savoye (vielä epävarma). Lauantaina kaupunkikierroksia pienryhmissä joko jalan, polkupyörällä tai metrolla… Kulut bussista (n. 40 euroa, Damy laskuttaa) ja sisäänpääsymaksuista jokainen maksaa erikseen.

Mukaan tarvitaan omakannasta saatava koronapassi, joka on esitettävä kaikkiin kulttuurilaitoksiin mentäessä. Lisätietoja ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset 15.9. mennessä tästä linkistä.

Pariisin ekskursion alustava ohjelma

*************************

Millaisen museon sinä haluaisit?
Toiveiden tynnyri
– tulevaisuuden museo?

Mitä sinä odotat uudelta museolta – millainen se olisi sinun toteuttamanasi. Nyt saat haaveilla ja antaa ajatuksesi lentää! Kirjoita enintään 100 sanaa nimelläsi, nimimerkillä tai nimettömänä ja lähetä DAMYn sähköpostiin damy.ry@gmail.com

Minä toivon, että uusi museo on …

Julkaisemme näkemyksiänne DAMYn verkkosivuilla anonyymisti.

Kiittäen ja terveyttä toivottaen!

******************************

Marras-joulukuun ohjelma on vielä osittain auki ja siitä tulee uutta tietoa kotisivuillemme. Muutokset edellä kuvattuihin tapahtumiin ovat myös mahdollisia koronatilanteesta riippuen. Pysykää terveinä ja nauttikaa syksyn ruskasta!