11.6.2011 NUUTAJÄRVEN LASIKYLÄ JA RIIHIMÄEN LASIMUSEO / KESÄRETKI

Suomen lasimuseon näyttely Lasin taide, Kaj Franck – 100 vuotta toi esille Kaj Franckin vähemmälle huomiolle jäänyttä puolta ikuisena kokeilijana, taidokkaana koloristina ja vapaana lasitaiteilijana. Liikemies ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkonen on kerännyt määrätietoisesti suomalaista keramiikkaa ja lasitaidetta yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kaj Franckin lasi on yksi monista Kakkosen kiinnostuksen kohteista. Museossa tutustuimme lisäksi Viron lasitaidetta 2000-luvulla  -näyttelyyn.

Lasimuseon piha-alueella ja puistossa oli Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämä Lasi- ja keräilytapahtuma. Myynnissä oli hyvänlaatuista lasitavaraa ja lasia sivuavaa kirjallisuutta.

Toinen vierailukohteemme oli viehättävä Nuutajärven lasikylä, jossa lounastimme. Täällä syntyivät Oiva Toikan linnut, käsityötaitoa vaativat lasistot ja taiteilijoiden uniikkiesineet. Nuutajärven ainutlaatuisessa ruukkimiljöössä jatketaan Suomen vanhimman lasitehtaan yli 200-vuotisia perinteitä. Oppaanamme oli Iittalan ex-tiedotuspäällikkö Päivi Jantunen. Tapasimme myös lasintekijöitä, jotka nykyään toimivat Nuutajärven lasikomppaniassa. (Kuva: Marita Finska)