18.10.2011 TOINEN POLVI KERTOO: ANNE STENROS / 25 V. JUHLALUENTO

Kone Oyj:n muotoilujohtaja, tekniikan tohtori Anne Stenros avasi DAMYn juhlavuoden luentosarjan Designmuseon auditoriossa. Salissa olisi saanut olla enemmänkin kuulijoita, mutta tunnelma oli silti tiivis ja intensiivinen. Anne valloitti yleisön kiehtovilla kertomuksillaan Stenrosin perheen vaiheista, käännekohdista ja harrastuksista.

Perheen äiti sisustusarkkitehti Pirkko Stenros tunnetaan parhaiten Muuramelle suunnittelemistaan huonekaluista. Isä Helmer Stenros on Tampereen teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin emeritusprofessori. Sisaruksia on kolme, 2 veljeä ja Anne, joka on perheen kuopus. Vanhempiensa kodissa Anne kasvoi tukevasti kiinni arkkitehtuurin ja muotoilun ajatusmaailmaan, joka oli luonnollinen osa perheen jokapäiväistä elämää. Varhaislapsuudesta lähtien hän pääsi tutustumaan suunnittelijan ammattiin sekä osallistumaan arkkitehtuuria ja muotoilua käsitteleviin keskusteluihin. Äidiltään hän on perinyt vahvan muototajun ja Isältään arkkitehtuuriin liittyvän filosofisen ajattelun. Anne on luonteeltaan tutkija, jota kiinnostavat kulttuuri-ilmiöt, megatrendit ja tilaelämykset. Vanhempien tuki ja kannustus ovat saattaneet häntä kansainvälisellä työuralla yhä vaativampiin tehtäviin.

Purjehdus kuuluu perheen yhteisiin harrastuksiin ja sitä kautta on Annelle muodostunut kunnioitus luontoa kohtaan ja halu aina tilaisuuden tullen lähteä merelle ja saaristoon, missä ajatukset pääsevät vapaasti lentämään.