24.4.2012 TOINEN POLVI KERTOO: POLO SARPANEVA / 25 V. JUHLALUENTO

Polo Sarpanevan vanhemmat ovat sisustusarkkitehti Pi Sarpaneva ja taiteilija, muotoilija Timo Sarpaneva.

Timo Sarpanevan menestys alkoi jo 1950-luvun alussa Milanon triennaaleissa. Lasin ohella hän käytti monipuolisesti eri materiaaleja mm. valurautaa, terästä, posliinia, muovia ja kangasta. Mainetta hän niitti myös etevänä näyttelyarkkitehtina.

Pi Sarpaneva perusti Yhdessä Maj Kuhlefeltin kanssa 1971 P&M Design Oy:n, joka oli edelläkävijä työ- ja virkavaate-suunnittelussa. Toimisto on suunnitellut myös lukuisia sisustuksia ja vapaa-ajan rakennuksia. Yritys toimii edelleen täydellä teholla.

Polo Sarpaneva on arkkitehdin lisäksi koulutukseltaan rakennusinsinööri. Arkkitehtitoimisto Sarpaneva Oy:n hän perusti 1993. Toimisto on vuosien varrella suunnitellut yli 100 loma-asuntoa, noin 50 omakotitaloa ja tehnyt satakunta asunto- ja toimistosaneerausta.