2.10.2012 TOINEN POLVI KERTOO: ISA KUKKAPURO ENBOM / 25 V. JUHLALUENTO

Kuvataiteilija, taidegraafikko Irmeli Kukkapuron ja muotoilija Yrjö Kukkapuron ateljeekoti Kauniaisissa valmistui vuonna 1968. Rakennuksen suunnittelivat Yrjö Kukkapuro ja tekniikan tohtori Eero Paloheimo. Se on futuristinen näkemys savupirtistä, yhden huoneen utopia, jossa kolmihenkinen perhe asui, eli ja työskenteli. Perheen tytär, Isa Kukkapuro (s.1957) oli ateljeen valmistuessa 11-vuotias ja asui siellä 20-vuotiaaksi.

Rakennus toimi vanhempien työpaikkana ja verstaana. Yrjö Kukkapuro teki tuoliensa prototyyppejä, piirsi, valokuvasi ja tapasi ihmisiä ateljeessa. Irmeli teki omaa taidettaan ja osallistui puolisoiden yhteisiin hankkeisiin. Talo toimi yhtä hyvin juhlahuoneistona, studiona kuin kotina. Tytär Isa sai olla osa tapahtumia ja kasvaa luonnollisesti mukaan luovaan työhön. Hänen hakeutumisensa Taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan vaatesuunnittelua oli luonnollinen seuraus kodin vaikutuksesta.