10.10.2013 ALMA MEDIAN TOIMITALO JA UPM PÄÄKONTTORI / EKSKUIRSIO

Alma-talon suunnitelma perustuu 2010 järjestetyn kutsukilpailun voittaneeseen ehdotukseen. Toimitalo ja siihen liittyvät kaksi asuinrakennusta muodostavat keskeisen osan Finlandiapuistoa ja ratapihaa rajaavaa uutta rakennusrintamaa. Kokonaisuuden on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM / Juha Mäki-Jyllilä. Alma Median sisustuksen on suunnitellut Sisustusarkkitehdit Gullstén-Inkinen Oy. Sisustusarkkitehti Jari Inkinen esitteli meille Alma Median tilat.

Töölönlahden maanomistajat Helsingin kaupunki ja Suomen valtio tarjosivat Helsingin parhaita tontteja kansainvälisesti menestyneille suomalaisille suuryrityksille. UPM tarttui tilaisuuteen ja järjesti pääkonttoristaan kansainvälisen kutsukilpailun, jonka voitti Arkkitehdit Helin & Co.  Vielä keskeneräisen rakennuksen oppaana toimi kohteen pääsuunnittelija Mariitta Helineva.