Damylaiset jossittelivat Designmuseossa

Designmuseon Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia -näyttelyssä pääsimme me damylaiset 28.9.2022 nauttimaan Jaakko Simolan opastuksesta ja itse osallistumaan teoksiin.

Näyttelyä leimaavat kysymysmerkit. Muun muassa: entä jos päätämme ottaa kaupungin haltuun? Mitä jos työelämässä olisi toisin? Mitä jos pystymme mittamaan tunteita?

Näyttely, joka jatkuu 12.3.2023 saakka, perustuu tulevaisuustalo Sitran selvitykseen Heikot signaalit 2022.

Sen pohjalta seitsemän taiteilijaa on luonut näkemyksensä tulevaisuuden heikoista signaaleista ja megatrendeistä. Teemat ovat kotona, luonnossa, kaupungilla, päättämässä ja metaversumissa.

Designmuseon kokoelmista löytyivät muovikassi, Futuro-talo ja Stefan Lindforsin telepatiavahvistin. Mitä jos ei olisi keksitty muovia?

Kokeiltavissa on vaikkapa audiovisuaalinen terapiapallo tai eri luonnonmateriaaleja yhdistävä nojatuoli. ”Koulun kello” demonstroi päättäjiä ympäristössämme. Työtaulujen keskiössä on ihminen; on poimittu ajankohtaisia perusasioita ja pohdittu, miten työ voisi muuttua tulevaisuudessa. Seinätaulussa Toisenlaisia tulevaisuuksia on tilaa kävijöiden teksteille.