Tanssin talo on uusi maamerkki

Vihdoinkin! Näin totesivat noin 40 damylaista tutustuessaan upouuteen Tanssin taloon Helsingin Salmisaaressa 7.3.2022. Pitkän tauon jälkeen oli vuorossa oikea, ”elävä” tutustumiskäynti. Vuosikymmenien odotuksen jälkeen tanssitaiteelle omistettu rakennus valmistui.

Erkko-salin katsomo on nouseva.

Kaapelitehtaan pohjoissiivessä sijaitseva Tanssin talo on uudisrakennus, jossa on Erkko-sali, paljon harjoitus- ja teknisiä tiloja sekä katettu Lasipiha, joka yhdistää kaikkia tiloja, kuten remontoidun Pannuhallin. Saleissa on kaikkiaan 935 istuinpaikkaa. Tilojen muunneltavuus on johtava periaate, samoin huipputason esitystekniikka.

Tanssi inspiraationa

Uudisosan suunnittelusta vastasi JKMM-arkkitehdit, pääsuunnittelijanaan arkkitehti Teemu Kurkela. Arkkitehti Harri Lindberg esitteli rakennusta damylaisille. Pia Ilonen, ILO-arkkitehdit, johti Pannuhallin muutostöitä. Talon sisustusarkkitehti on Noora Liesimaa, JKMM.

Tanssin talon julkisivuissa heijastuu perinteinen teollinen miljöö, mutta leijuvat terässeinät kuin painovoimaa uhmaten tuovat mieleen tanssin. Alumiinipaljetit verhoavat porrastuvia rakennusmassoja, rytmien pintoja kuvaten.

Tanssin talon esitykset käynnistyvät 31.3.