Perho & OP-Pohjola: vierailukohteet odottavat DAMYlaisia 11/2015

DAMYn jäsenyys avaa ovia mielenkiintoisiin arkkitehtuuri- ja muotoilukohteisiin, joihin pääsystä muutoin voi vain haaveilla.

Tarjolle tulee nyt kaksi kohdetta Helsingissä: Ravintolakoulu Perho ja sen laajennus, uudisrakennus Proffa Mechelininkadulla, sekä OP-Pohjolan finanssikeskus Teollisuuskadulla. Molemmissa kohteissa tehdään DAMYlle räätälöity opastettu tutustumiskierros.

Perho & Proffa

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema Ravintolakoulu Perho valmistui vuonna 1957. Proffa-laajennus otettiin käyttöön tänä vuonna. Suunnittelu oli haastellista pienen tontin ja sillä sijaitsevan suojellun huoltoasemarakennuksen vuoksi. Laajennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Sarc, pääsuunnittelijanaan arkkitehti Jan Söderlund. Proffan vaaleita julkisivuja koristavat lasitaiteilija Oiva Toikan suunnittelema vihannes-, hedelmä- ja ruoka-aiheinen kuvitus. Vierailun aikana on mahdollisuus nauttia Perhon ravintolasalissa omakustanteisesti esimerkiksi Perhon oman panimon olutta tai muita virvokkeita.

OP-Pohjola

Op-Pohjolan Finanssikeskus oli ehdokkaana syyskuussa jaetun Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi. Rakennus valmistui pitkän rakennusvaiheen jälkeen tänä vuonna. Suunnitellusta on vastannut JKMM Arkkitehdit, pääsuunnittelija toimi Asmo Jaaksi. Sisustus ja kalustus on toteutettu laadukkaasti käyttämällä paljon suomalaista muotoilua ja kalusteita. Kokonaisen korttelin täyttävä kokonaisuus on noin 3000 henkilön nykyaikainen työpaikka.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Ajankohta- ja ilmoittautumistiedot julkaistaan DAMYn jäsentiedotteessa, joka ilmestyy viikolla 43/2015.

(OP-Pohjola-kuvat: Mika Huisman)