Arkkitehtuurin ja muotoilun viestijät

Arkkitehtuurin ja muotoilun tiedotusorganisaatiot tulivat tutuiksi damylaisille Happy Hour -etätilaisuudessa 27.4.2021. Archinfon Katarina Siltavuori ja tulevan Finnish Design Infon Katja Lindroos esittäytyivät. Yhteinen tavoite on edistää alojen toimintaa kotimaassa ja rakentaa Suomi-kuvaa kansainvälisesti.

Katarina Siltavuori ja Katja Lindroos

– Finnish Design Infoa on rakennettu viime kesästä alkaen, kertoi Katja Lindroos. – Tulemme kertomaan suomalaisesta muotoilusta ja sen monipuolisuudesta sekä esittelemään, mitä muotoilulla voidaan saada aikaan. FDI:n taustavoimat ovat Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia, Helsinki Design Week ja Ornamo.

Archinfo on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotuskeskuksista, joka aloitti jo 2013. Arkkitehtuurialan organisaatiot ovat kumppaneitamme. Viestintä ja kansainvälinen toiminta ovat painopisteitä. Ajankohtainen on nyt Venetsian arkkitehtuuribiennalen avajaiset, Katarina Siltavuori korosti. – Uusi kansainvälinen Bauhaus-hanke on tärkeä, yhtä lailla Helsingin #uusimuseo.

– Arkkitehtuuri on osa kaikkien arkea. Siksi siitä pitäisi keskustella ahkerammin. Kaivataan myös enemmän arkkitehtuurin kritiikkiä, Siltavuori esitti.

– Muotoilu linkittyyy koko yhteiskuntaan: ekologiseen, taloudelliseen, sosiaaliseen, kulttuuriseen ja esteettiseen kehitykseen kestävän kehityksen hengessä. Muotoilualan vuorovaikutus ja uudenlainen liiketoiminta ovat perusjuttuja, Lindroos uskoo. – Ihmisten kohtaaminen, aito vuorovaikutus ja yhdistäminen tuttuihin asioihin luovat FDI:n vaikuttavuutta.

Tiedotuskeskusten rahoitus on molempien organisaatioiden mielestä jatkuvan keskustelun aihe. Haaste on viedä sanomaa tavallisille ihmisille, sillä muotoilu ja arkkitehtuuri eivät ole mitään elitismiä.

Museonystävien kuten DAMYn kanssa sekä FDI että Archinfo haluavat rakentaa yhteistyötä vaikkapa sarjaseminaarein.

archinfo.fi

grafia.fi/ajankohtaista/finnish-design-info