Kevätkokous etänä

DAMY ry:n kevätkokous pidettiin 7.4.2021 zoom-etäkokouksena, johon osallistui 32  damylaista. Kokouksen puheenjohtajana toimi kunniajäsen Kati Pöyry ja sihteerinä Marina Johansson.

Vuoden 2020 tilinpäätöksen esitteli yhdistyksen rahastonhoitaja Maija Taimi. Tilikauden alijäämä oli -6 935 euroa, osittain syynä oli se, että edellisen vuoden museotuki maksettiin vasta vuoden 2020 puolella. Koronaepidemia vähensi jäsenmaksuja, jäsenmatkatuottoja ja sponsorituloja. Menot toteutuivat ennakoidusti. Digitaalisten kokousten ja tapahtumien järjestäminen vaati digitekniikan hallintaa, mikä hieman lisäsi henkilöstökuluja.

DAMYn puheenjohtaja Maire Mattinen esitteli toimintakertomuksen vuodelta 2020. Vuoden lopussa jäseniä oli 582. Jäsenkyselyn mukaan tyytyväisyys oli korkealla tasolla, ja tapahtumia ja retkiä pidettiin tärkeinä. ”Eläviä” jäsentapahtumia järjestettiin alkuvuonna useita, mutta huhtikuusta alkaen ne toteutettiin etänä zoomin kautta, kesän jälkeen alkusyksystä onnistuttiin pitämään pari live-tilaisuutta ennen kun taas siirryttiin zoomiin. Laadittiin strategia vuosille 2021–2023.

Kevätkokouksen 2020 asiakirjat löydät tästä linkistä

Lahden museon terveiset

Kokouksen jälkeen Lahden historiallisen museon tutkija Riitta Niskanen esitteli lahtelaisen teollisuuden historiaa.

  • Lahdessa ei ole mitenkään erityistä teollisuusarkkitehtuuria, vaikka merkittäviä teollisia yrityksiä on ollut Keskeisin niistä on 1912 perustettu Mallasjuoma, jonka toiminta laajeni lisärakennuksin aivan kaupungin ytimessä. Toiminta lopetettiin 1998.

Mallasjuoman alueelle rakennettiin sen jälkeen asuntoja. Vain ennen 1950-lukua rakennetut suojeltiin kulttuurihistoriallisesti merkittävinä.

  • Nyt panimotilaan eli Malskiin syntyy julisteet ja taiteet kokoava uusi museo

Lahden historiallinen museo avautuu 2024 perusparannuksen jälkeen.

Malva-museoon damylaiset pääsevät tutustumaan torstaina 15.4. klo 17 zoom-tilaisuudessa, jossa projektinjohtaja Marita Kajander kertoo uudesta visuaalisten taiteiden museo Malvasta.
malvamuseo.fi
malski.fi/info/historia