Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto 2015 Puukuokka-asuintalolle

Säveltäjä Kaija Saariaho valitsi Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon voittajaksi puisen Puukuokka-asuinkerrostalon. Voittajarakennus sijaitsee Jyväskylässä. Rakennuksen on suunnitellut seinäjokelainen arkkitehtitoimisto OOPEAA. Muut palkintoehdokkaat olivat Kangasala-talo, Merenkulkijaranta-asuintalo sekä Op-Pohjola-ryhmän toimitalo Helsingissä ja Opinmäen koulu Espoossa.

Saariaho kertoo kaikkien viiden rakennuksen olevan kiinnostava, kaunis ja tyylikäs. Voittajatyötä hän kuvailee uskaliaaksi, kunnianhimoiseksi ja ihmisläheiseksi ja toteaa sen olleen ehdokkaista rakennus, jossa hän kaikilla aisteillaan parhaiten viihtyi.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon kolmen viime vuoden aikana valmistuneen merkittävän uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

Kuvat: Kangasala-talo Tuomas Uusheimo, Merenkulkijanranta Antti Luutonen, Opinmäen koulu Antti Canth, OP-talo Marc Goodwin, Puukuokka Mikko Auerniitty sekä Kaija Saariaho Maarit Kytöharju.