Arkkitehtuurimuseossa varhaisia rakennusteknisiä piirustuksia ja luentomuistiinpanoja

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2015 Arkkitehtuurimuseossa: pienoisnäyttely museon portaikossa 11.–27.9.2015. Esillä on varhaisia rakennusteknisiä piirustuksia museon kokoelmista. Vuosilta 1880–1915 peräisin olevat työt ovat opiskelijoiden tekemiä ja teknisesti erittäin korkeatasoisia. Aiheet liittyvät erilaisten rakenteiden ja materiaalien hallitsemiseen ja osin myös tyyli- ja muoto-oppiin ja niissä näkyy vahva klassinen perinne – arkkitehtuurin opetus perustui 1900-luvun alussa historiallisen materiaalin käyttöön.

Lisäksi 11.– 27.9.2015 näkyvät arkkitehtuuriopetuksen alkutaipaleet Suomessa: museon kirjaston vitriinissä on näytteillä arkkitehtuurin ja sillanrakennusopin luentomuistiinpanoja 1860-luvulta.

JäsenetuSisäänpääsy museoon on ilmainen + 10 % alennus museon kirjakaupassa myytävistä museon julkaisuista.