Late Fashion Night piti ovet avoinna puoleen yöhön

Helsinki Design Weekin tapahtumiin lukeutuva Designmuseon Late Fashion Night 4.9.2015 piti museon ovet avoinna puoleen yöhön. Normaalin museotoiminnan lisäksi tapahtuma tarjosi paljon Suomi muodin antologia -näyttelyyn liittyvää ohjelmaa.

Ohjelmassa oli yleisöopastuksia ja näyttelyssä esillä olevia suunnittelijoita esiintymässä. Studiossa pyöri työpaja, jossa inspiraationa olivat Jukka Rintalan, Hanna Sarénin ja Samujin pukuluonnokset. Yleisöltä kerättiin myös muotimuistoja. Lisäksi pidettiin Suomen ensimmäinen muodin wikitapahtuma: Wikipediaan kirjoitettiin artikkeleita suomalaisista muotisuunnittelijoista. Kahvilassa DJ loihti svengaavan rennon musiikkitaustan illalle.

Kolme DAMYlaista museon ystävää – Aki, Leena ja Tiia – olivat apuna ja samalla mukana tekemässä historiaa: tapahtuma oli ensi kerta, kun museo oli avoinna yöhön asti.