Damy Tallinnassa 24.–25.8.2019

Ekskursio aloitettiin tutustumalla Suomen suurlähetystöön, josta kävelimme vanhan kaupungin läpi Taideakatemiaan. Oppaana oli dosentti Riin Alatalu. Hän esitteli myös Tallinnan muuttuvia kaupunkiympäristöjä kuten Rotermannin ja Telliskiven alueet. Piritassa kohteena  oli  Memory Fields alue, kommunismin uhrien muistomerkki  ja Piritan luostarialue.

Taideakatemin rakennus oli yhdistelmä vanhaa ja uutta, vanha osa oli jätetty rosoiseksi.

Neuvostovallan virolaisten uhrien muistomerkki oli vaikuttava muuriin hakattuine nimineen ja muine yksityiskohtineen.

Moderni Piritan luostari.

Bussiretken teimme Laulasmaalle Arvo Pärt -keskukseen, jossa arkkitehtuuri- ja luontokokemus ovat tärkeä osa miljöötä sekä tietenkin musiikki: meille konsertoi  lahjakas nuori pianisti  Johan Randvere.

Arvo Pärt -keskukseen kuljettiin metsän läpi. Keskuksen tornista näki rakennuksen muodot sekä ympäröivät metsä- ja merimaisemat.

Paluumatkalla kyläilimme Nommen alueella 1950-luvun yksityistalossa jonka oli rakentanut kuvanveistäjä-aviopari Mölder. Lounastimme yhdessä  uudistetussa kauppahallissa Balti Jaam Turg alueella sekä legendaarisessa F- Hoone ravintolassa ja tutustuimme Fotografiska museoon.

Telliskiven alueella, jolla Fotografiska-valokuvamuseo sijaitsee, on paljon ravintoloita ja liikkeitä.

Matkan järjestäjänä toimi damylainen Pirjo Huvila. Valokuvat on ottanut damylainen Aki Eerikäinen.