Taide-elämysten hotelli

Runsas 30 damylaista tutustui marraskuun alussa Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevaan St. George -hotelliin, joka avattiin mittavan remontin jälkeen toukokuussa.

Hotellin ylellisyys syntyy taiteen, muotoilun, arkkitehtuurin ja hyvinvoinnin kohtaamisesta. Tuloaulan katossa leijailee taiteilija Ai Weiwein suuri paperi-lohikäärme Tianwu. Toisessa kerroksessa on Birger Kaipiaisen Helmikana. Taidetta on huoneissakin runsaasti. Wintergardenin katossa lentää Pekka Jylhän metallilintu Learning to fly, ja seiniä kiertää Klaus Haapaniemen suunnittelema muraalitapetti.

Hotellihuoneet ja muut tilat huokuvat kansainvälisyyttä ja kodinomaisuutta. Kaikissa huoneissa on taideteos seinällä ja kirjallisuutta hyllykössä. Koska hotellikorttelissa on toiminut Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema Suometar ja myöhemmin Uusi Suomi, lukemiselle on varattu pohjakerroksen kahvilan takahuone, jossa myös Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa. Kahvila leipomoineen on saanut vaikutteita vanhanajan maitokaupasta ja on avoinna kaikille.

 

St. Georgen arkkitehtuuri Arkval Taite Oy/arkkitehti Pervin Imaditdin, sisustussuunnittelu Carola Rytsölä, konseptisuunnittelu ja kulttuurisisältö Mirkku Kullberg.