Länsimetro vei damylaiset Aalto-yliopiston oppimiskeskukseen

Länsimetro liikennöi ensimmäistä viikkoaan, kun nelisenkymmentä damylaista pääsi matkustamaan tämän vuoden Arkkitehtuurin Finlandialla palkittuun Oppimiskeskukseen. Rakennuksen restaurointi- ja muutostöiden taustoja ja ratkaisuja esittelivät arkkitehti Teemu Tuomi (Arkkitehdit NRT) sekä sisustusarkkitehti Päivi Meuronen (JKMM Arkkitehdit).

Lyhyessä DAMYn ylimääräisessä kokouksessa pohdittiin vilkkaasti yhdistyksen sääntömuutosta. Keskustelu jatkuu joulukuun alussa.

Otaniemen vanha pääkirjasto on muutettu Oppimiskeskukseksi restauroimalla Alvar Aallon suunnittelema pääkirjastokerros hienovaraisesti. Alakerran vanha kirjavarasto on saanut täysin uuden ilmeen: välipohjamuutoksin on muokattu valoisa ja värikylläinen, tiedonjanoisille avoin tila.

Aalto-yliopiston puolesta restaurointia ja uudistamistyötä valvoneet arkkitehti Jarmo Tiirikainen sekä kirjaston johtaja Matti Raatikainen korostivat palvelumuotoilun tärkeyttä uutta toimintakonseptia luotaessa. Vanha kirjavarasto on muutettu avaraksi monitoimitilaksi, jossa opiskelijat voivat kokoontua, opiskella, testata esiintymistaitojaan tai kuunnella laajoja luentoja. Osa tiloista palvelee opiskelijoita ympäri vuorokauden.

Arkkitehti Hannu Mikkolan (Arkkitehtitoimisto CJN) perusteellinen tietopaketti metrorakentamisen historiasta teki retken erittäin ajankohtaiseksi. Mikkola on koordinoinut ja ohjannut Länsimetron asemien arkkitehtuuria viimeiset kymmenen vuotta. Hän syvensi damylaisten tuntemusta maanrakennustekniikan haasteista sekä toiminnan ja turvallisuuden logistiikasta. Länsimetron asemat näyttäytyvät damylaisille nyt täysin uusin silmin.

Keilaniemen aseman pääsuunnittelija on arkkit. Juho Grönholm (Arkkitehtitoimisto ALA Oy). Laiturialueen katossa loistaa taiteilijakaksikko Grönlund&Nisusen valoputkista koostuva keveä taideteos.