Fazerin vierailukeskuksessa pistettiin suut makeiksi

DAMY:n jäsenet pääsivät tutustumaan FAZER –konsernin uuteen Vierailu- ja kokouskeskukseen Vantaalla 14.11.2017. Rakennuksen pääsuunnittelija Mikko Summanen (Arkkitehtitoimisto K2S) kertoi rakennuksen suunnitteluprosessista, minkä jälkeen sisustussuunnittelusta vastannut Tuuli Sotamaa (Ateljèe Sotamaa) esitteli rakennuksen moniulotteiset näyttelytilat. Yleisönä oli 26 DAMY:n jäsentä.

Fazerin tuotteet ja raaka-aineet näkyivät rakennuksen eri osissa kautta linjan. Keskellä sisääntuloaulaa kohoaa kattoon asti ulottuva vehreä talvipuutarha, jossa kasvaa mm. sitruuna- ja kaakaopuita, kahvipensaita, banaania, chiliä sekä muita makeisten raaka-aineita. Maskottina istuu yli 2,5 metriä korkea, suklaamunista koottu pupu. Näyttely esittelee monipuolisesti Fazerin historiaa, tuotteita ja pakkauksia, joiden suunnitteluun on osallistunut lukuisa joukko Suomen tunnetuimpia graafikoita.

Vierailukeskuksessa toimii lisäksi yleisölle auki oleva kahvila sekä makeis- ja leipomomyymälä.