Eduskuntatalon ekskursio

DAMY tutustui juuri restauroituun Eduskuntataloon ensimmäisten vieraiden joukossa 16.10. Restauroinnista kertoivat seikkaperäisesti Eduskunnan yli-intendentti Liisa Lindgren, taideamanuenssi Tiina Tuukkanen, Museoviraston yliarkkitehti Sirkkaliisa Jetsonen sekä restauroinnin pääsuunnittelija, Pekka Helin & Co -toimiston Peter Verhe. 

Yli kahden tunnin kierroksella ihailtiin rakennuksen arvokasta tunnelmaa juhlavine kokoustiloineen ja saleineen. Damylaisille näytettiin, miten vaativaa ja pikkutarkkaa työtä koristemaalausten, huonekalujen puuintarsioiden sekä tekstiilien konservointi on.

Peter Verhen mukaan Suomesta löytyy erittäin ammattitaitoista konservointiosaamista mitä haastavimpiin tehtäviin. Ankaran hallittu kokonaisuus tarjosi katsauksen pohjoismaiseen, moderniin klassismiin ja art decoon, moderniin funkiskahvilaan huipentuen.

Lopputulos on hienostunut kokonaisuus – lahja satavuotiaalle Suomelle!

Werner Westin suunnittelemat metalliputkikalusteet heijastuvat kahvilan kiiltävästä vihreästä katosta.