DAMY:n 30-vuotisjuhla

Noin 150 damylaista ja sidosryhmäjäsentä viettivät perjantaina 20. lokakuuta iloisen ja lämminhenkisen illan Designmuseossa.

Puheenjohtaja Maire Mattinen esitti katsauksen yhdistyksen historian kohokohtiin ja avasi yhdistyksen strategiaa ja tulevaisuutta. Hän esitteli yhdistyksen kunniajäsenet sekä vuoden 2017 ansioituneen damylaisen. (Lue lisää kunniajäsenistä ja vuoden damylaisesta täältä)

Juhlavuoden lahjoitus annetaan Designmuseolle. Se käytetään DesignReissu-hankkeeseen, joka on yhdessä Designmuseon kanssa ideoitu lasten ja nuorten muotoilukasvatuskonsepti. (Lue lisää lahjoituksesta täältä)

PechaKucha nosti persoonat esiin

PechaKucha tarjosi arkkitehtuurin ja designin ammattilaisten omakohtaisia näkemyksiä kuuden minuutin mittaisten esitysten muodossa Pekka Toivasen (Muotohiomo) juontamana. Esiintyjinä toimivat arkkitehti Tommi Lindh (Alvar Aalto -säätiö), taiteilija Jasmin Anoschkin (Arabian taiteilijat), arkkitehti Emma Johansson (Studio Puisto), tuottaja Isa Kukkapuro-Enbom (Trash Design), sisustusarkkitehti Juha Rista (dSign Vertti Kivi & Co.) sekä galleristi ja taidekeräilijä Juhani Lemmetti (Gallery Lemmetti).

PechaKucha-esiintyjä, galleristi ja taidekeräilijä Juhani Lemmetti

 

Utopia nyt -näyttelyn suosikit

Illan aluksi vieraat tutustuivat Designmuseon Utopia nyt -näyttelyyn tehtävänään valita itselle tärkeä designesine. Kokoelmanäyttely esittelee suomalaisen muotoilun historiaa sekä suunnittelutyön käytännönläheisiä tavoitteita. Suosikeiksi äänestettiin pariakymmentä eri tuotetta ja konseptia.

Eniten ääniä keräsivät Fiskars-sakset (reilut 20 yli 120 äänestä). Yli 10 ääntä saivat sekä Nokian Communicator että Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuoli. Alvar Aallon tuolit ja jakkarat sekä Tapio Wirkkalan tuotteet olivat lähes yhtä suosittuja.

DAMY kiittää lämpimästi juhlavuoden yhteistyökumppaneita:
Arktis, Artek, Betoni ry, Innojok, Isku, Marimekko, Muurame, Savo, Skanska & Vivero