Tutustuminen Eduskuntataloon 16.10

Damylaiset pääsevät tutustumaan Eduskuntatalon vastavalmistuneeseen restaurointiin 16.10. klo 15.30-18.00.

 

Ilmoittautuminen 15.9. klo 9 – 22.9. klo 16 tästä linkistä.

Oppaina Eduskunnan intendentti Liisa Lindgren ja taideamanuenssi Tiina Tuukkanen, yliarkkitehti Sirkkaliisa Jetsonen Museovirastosta ja arkkitehti Peter Verhe Helin & Architects -toimistosta.

Eduskuntatalo valmistui 1931 arkkitehti J.S. Sirénin suunnitelmien mukaan. Pohjoismaista 1920-luvun klassismia edustava rakennus pitää sisällään elegantteja art deco –sisustuksia, tuhansia taloon varta vasten suunniteltuja huonekaluja, tekstiilejä ja taidetta. Kaikki pieteetillä konservoituja.

1970-luvun lopulla ahtaaksi käynyttä rakennusta laajennettiin lisäsiivillä ja koko talo perus-korjattiin (arkkitehtitoimisto Laiho-Pulkkinen-Raunio). Vuonna 2004 valmistui Pikkuparla-mentti –nimen saanut uudisrakennus (arkkitehtitoimisto Helin & Co). Saman toimiston johdolla tehty Eduskuntatalon päärakennuksen restaurointi alkoi vuonna 2015.

Lisätiedot jäsentiedotteestamme ja mahdolliset force majeure -peruutukset: Maire Mattinen 040 7727182.

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta.