Kesäkuun avaus Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä damylaisten vierailukohteena oli Helsingin Yliopiston Kasvitieteellinen puutarha LUOMUS Kumpulassa.

DAMY kutsuttiin vierailulle Kasvitieteellisen Puutarhan Ystävien (KPY ry) toimesta. Maisema-arkkitehti Gretel Hemgård ja puutarhan omat asiantuntijat kertoivat aluksi, miten Kumpulan kartanon päärakennukseen vastikään siirretty yliopiston kivimuseo palvelee geologista tutkimustyötä.

Tummista pilvistä ja raekuuroista piittaamatta laajaan puistoalueeseen tutustui 45 puistoentusiastia, joista puolet oli damylaisia, puolet KPY:n jäseniä. Ryhmä tutki eri maanosien kasveja ja sai kuulla, miten vaikeata ja pitkäjänteistä on kasvattaa Suomessa ulkomailta luonnosta tuotuja siemeniä sekä hoitaa ja tutkia niiden menestymisedellytyksiä pohjoisessa.

Käynti tarjosi kimmokkeen mennä ominkin päin Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan vaikka kahvikupposelle ja vilkaisemaan sitä, miten kukat kukkivat ja taimet menestyvät.

Kumpulalainen Kaukoitä tarjosi japanilaista puistokulttuuria ja vaaleanpunaisen kukkameren. Korealainen (Rhododendron poukhanense 1995-788) -atsalea oli kauneimmillaan.

 

Lue lisää Luomuksesta: https://www.luomus.fi/fi