Kevätretki Fiskarsin ruukkiin

42 damylaisen ryhmä vieraili Fiskarsin ruukissa aurinkoisena kevätlauantaina 6. toukokuuta. Ensimmäinen retkikohde oli Karin Widnäsin studio ja koti, jonka on suunnitellut arkkitehti Tuomo Siitonen. Tiloissa on esillä KOTONA XII -keramiikkanäyttely (1.–31.7.), joka jatkaa keramiikkataiteen näyttelysarjaa jo 12. vuotta. Näyttelyn lisäksi taiteilijan omat teokset ja pientuotteet ovat esillä studion sisätiloissa. Talon viereen on rakenteilla keramiikkamuseo, joka valmistuu näillä näkymin vuonna 2018. Widnäsin tavoitteena on avata museo kunnianosoituksena suomalaiselle studiokeramiikalle, jota esitellään museoissa valitettavan vähän.

Toisena eskursiokohteena vierailtiin hienopuusepäntehdas Nikari Oy:ssä. Yritys toimi Fiskarsin ruukin uuden nousun vauhdittajana 1980-luvun lopulla. Kari Virtasen perustama verstas on nykyään uuden johdon luotsaama. Damylaiset pääsivät näkemään verstaan tuotantotilat sekä kalustenäyttelyn. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluu sukupolvelta toiselle kestävä, ajattomaan tyyliin tähtäävä tuotantoajattelu.

Fiskarsin ruukin idyllinen miljöö on täynnä kiinnostavia kesäretkikohteita, joista paljon jäi näkemättä. Lisämakua retkeen toivat Kuparipajan brunssi, viihtyisä Café Antique sekä heräteostokset ruukin designputiikeissa.

Lue lisää:
http://www.karinwidnas.fi/
http://nikari.fi/