Adoptoi piirustus ja tue Arkkitehtuurimuseon kokoelmia

Arkkitehtuurimuseon kokoelma käsittää yhteensä noin puoli miljoonaa piirustusta, joiden jatkuva ylläpito ja hoito ovat äärimmäisen tärkeää työtä. Konservoinnista vastaa Paula Alavuo, jonka työpanostuksella herkät, paperipohjaiset uniikkitaideteokset säilyvät arkistoitavina ja näyttelyissä esiteltävinä. Piirustusten konservointi on museolle kultaakin kalliimpaa työtä, jotta näyttelyt ja arkisto voivat jatkossakin säilyttää sekä jakaa yhteistä kulttuuriperintöä kaikkien nautittavaksi.

Arkkitehtuurimuseo lanseeraa Kuinka Suomi modernisoitiin -näyttelyn yhteydessä uuden konseptin, joka avaa museon kokoelmien aarreaitan yleisölle uusin tavoin: nyt sinulla on mahdollisuus adoptoida näyttelyssä esillä olevia arkkitehtuuripiirustuksia!

MITÄ SAAN, KUN ADOPTOIN ARKKITEHTUURIPIIRUSTUKSIA?
Adoptoidessasi valitsemasi arkkitehtuuripiirustuksen saat kunniakirjan sekä korkealaatuisen, toiveidesi mukaisen kopion teoksesta koristamaan kotiasi tai toimistoasi. Piirustukset ovat parhaillaan esillä Kuinka Suomi modernisoitiin -näyttelyssä, ja kopion niistä saa näyttelyn päättymisen jälkeen.

KUINKA VOIN ADOPTOIDA PIIRUSTUKSEN?
Mikäli löydät osoitteesta http://mfa.fi/adoptoi-piirustus sinua kiinnostavan teoksen: laita viestiä osoitteeseen salla.bedard@mfa.fi.

Mikäli löydät kiinnostavan teoksen vieraillessasi näyttelyssä: pyydä museon lipunmyynnistä lomake täytettäväksesi, ja Arkkitehtuurimuseon henkilökunta on sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

PALJONKO PIIRUSTUKSEN ADOPTOIMINEN MAKSAA?
Piirustuksen voi adoptoida koosta riippuen joko 400, 700 tai 1000 euron hintaan.

MITÄ SUMMALLA TEHDÄÄN?
Piirustusadoptiolla tuetaan Arkkitehtuurimuseon kokoelmatyötä: piirustusten hoitoa, konservointia ja dokumentointia. Tämä työ on korvaamattoman arvokasta, jotta museo voi tulevaisuudessakin tuottaa laadukkaita näyttelyitä ja palvella arkistonsa asiakkaita.

Osalle teoksista on jo löytynyt adoptoijia. Lue Arkkitehtuurimuseon nettisivuilta haastattelu Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Lauri Jääskeläisestä, joka on adoptoinut Väinö Vähäkallion sekä Pauli Blomstedtin piirustukset: http://mfa.fi/piirustusadoptoijat

Lauri Jääskeläinen adoptoimansa Pauli Blomstedtin piirustuksen kanssa. Helsingin kansanteatterin suunnitelma voisi adoptoijansa mukaan edustaa arkkitehtuurinsa puolesta tätäkin päivää. ”Suunnitelma jää historiaan toteutumattomana mestariteoksena, minkä vuoksi siitä on mukava saada kopio itselle.”