Designmuseon ja Aalto-yliopiston yhteishanke ”Risa ja rakas – Tarinoita vahingoittuneista esineistä”

Löytyykö sinulta kaapin perukoilta, kunniapaikalta hyllyltä tai jokapäiväisenä käyttöesineenä rikki mennyt designesine, jolla on sinulle tunnearvoa siinä määrin, ettet ole aikeissa luopua siitä?

Haluaisitko jakaa tavaran tarinan muiden kanssa?

”Risa ja rakas – Tarinoita vahingoittuneista esineistä” on Aalto-yliopiston medianlaitoksen maisteriopiskelijoiden hanke, jossa ylistetään jo käytössä olleiden, hyvin palvelleiden esineiden tunnearvoa sekä merkitystä hyvän muotoilun ja kestävän kulutuksen puolestapuhujina.

Hanke kerää tarinoita rikki menneistä esineistä, joilla on tunnearvoa omistajilleen. Tarinat kootaan yhteen ja esitellään syyskuussa 2017 avattavassa verkkonäyttelyssä osoitteessa risajarakas.fi. Tarinoiden lisäksi esille nostetaan joukko muotoilijoita, käsityöläisiä ja harrastajia joita yhdistää intohimo rikkinäisten esineiden korjaamiseen ja uudelleen muotoiluun.

Mikäli haluat olla mukana tukemassa kestävän kulutuksen ajatusta Risa ja rakas –hankkeen kautta ja sinulla on risa ja rakas esine, joka mielestäsi ansaitsee tulla nostetuksi esille, niin lähetä meille kuva esineestä sekä lyhyet vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

-minkälaisesta esineestä on kysymys?
-miten esine on hajonnut?
-miksi se on sinulle tärkeä?

Vastaukset voi lähettää osoitteeseen: Leena.narekangas@aalto.fi. Osan esineistä tulemme kuvaamaan ja haastattelemaan niiden omistajia. Kannustamme lähettämään rikkinäisten esineiden rakkaustarinoita myös jo ennen verkkonäyttelyn avautumista hankkeen Risa ja rakas –ryhmään Facebookissa sekä käyttämään hashtagia #risajarakas sosiaalisessa mediassa.

Tarinansa jakaneiden kesken arvotaan 1 kpl neljän tunnin työpaja tarinankertojalle ja tämän neljälle ystävälle Aalto FabLabissa (laserleikkaus, 3D-printtaus, elektroniikka), Otaniemiessä, Espoossa. Arvonta suoritetaan 31.8.2017, voittajille ilmoitetaan sähköpostitse 1.9.2017.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa.