Haaste: My Moderni

My Moderni -haaste on yhä käynnissä! Tässä lisää tietoa haasteesta:

Miten modernismi näkyy arjessasi? Onko kotisi pelkistetyn mustavalkoinen vai 60-luvun kukkakuvioiden koristama? Onko toimiston funkistuoli istumista vai istahtamista varten?

DAMY ry kokoaa 30-juhlavuoden kunniaksi virtuaalinäyttelyn, joka haastaa jäsenet pohtimaan suhdettaan modernismiin. Tavoitteena on avata uusia näkökulmia ja löytää monipuolinen tulkinta modernismin eri ilmenemismuodoista.

Lähetä meille valokuvia ja niihin liittyviä kertomuksia pienistä ja suurista asioista. Miten modernismi on tullut kotiisi, mökille ja työpaikalle? Miksi olet valinnut tietynlaisen asuinympäristön, sisustuksen, tekstiilit tai esineet? Toimivatko modernismin viitoittamat ratkaisut käytännössä?

Kekseliäimmistä kuvista ja tarinoista kootaan virtuaalinäyttely kotisivuille. Inspiraatiota voit hakea emomuseoiden näyttelyistä: Designmuseo esittelee modernismin historiaa uudessa kokoelmanäyttelyssään sekä itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä Sata esinettä Suomesta -näyttelyssä. Arkkitehtuurimuseon Kuinka Suomi modernisoitiin – 200 piirustuksen tarina esittelee arkkitehtuuripiirustuksia itsenäisyysvuosien varrelta. Lisäksi kummatkin museot ovat mukana Helsingin kaupungin taidemuseo HAM:in yhteisnäyttelyssä Modernia elämää.

TOIMI NÄIN:

– Valitse arjestasi modernismia valottava kuva/kuvia: ne voivat olla uusia tai vanhoja, värillisiä tai mustavalkoisia.
– Varmista, että lähettämäsi kuvat voidaan julkaista kotisivuilla. Niiden tulee olla jpg-tallennusmuodossa.
– Liitä mukaan kuvasta kertova muutaman lauseen tarina tai perustelu siitä, millä tavalla kuva edustaa modernismia sinulle.
– Lähetä max 5 kuvaa sähköpostitse osoitteeseen damy.ry@gmail.com.
– Voit myös osallistua Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #mymoderni
– kerro, suostutko siihen, että kuvat ja tarinat julkaistaan nimelläsi vai haluatko käyttää nimimerkkiä.

Lähetä kuva loppuvuoteen 2017 mennessä.

Haasteen ehdot: Osallistuessasi haasteeseen DAMY ry saa käyttöoikeuden kuvaasi ja tarinaasi. Mikäli haluat osallistua arvontaan, sinun on hyväksyttävä kuvien julkaisu omalla nimelläsi. Voit myös osallistua pelkkään näyttelyyn nimettömästi käyttämällä nimimerkkiä.

Julkaistu 26.4.2017