Tapahtumantäyteinen DAMY-viikko

21.3. DAMY tutustui Hagelstam & Co -huutokauppaan johtavan intendentin Mikael Schnittin johdolla. Huutokauppojen toiminta oli useille damylaisille jo ennestään tuttua, mutta Schnitt jakoi vieraille uutta tietoa muun muassa huutokauppaesineiden hinnanmuodostuksesta. Hagelstam & Co. kauppaa vuosittain noin 12 000 esinettä, joista damylaisten ihasteltavina olivat seuraavan moderniin taiteeseen keskittyvän huutokaupan teokset. Mukana oli muun muassa Paavo Tynellin ravintola Kestikartanoon suunnittelema Snowflake-valaisin, josta Schnitt povasi seuraavan huutokaupan vetonaulaa.

Torstaina Designmuseossa avattiin kaksi näyttelyä. 100 esinettä Suomesta esittelee yhden esineen jokaisen itsenäisyysvuoden ajalta. Designmuseon sekä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhteisnäyttely Enter and Encounter – Kutsu huomiseen on katsaus suomalaiseen muotoiluun designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeen. Museon ystävät osallistuivat avajaisjärjestelyihin.

Saman illan aikana damylaisilla oli mahdollisuus kuulla professori Juhani Pallasmaata, joka tutustutti kuulijat kollegansa Sakari Laitisen Viiva, tila ja väri -näyttelyyn Arkkitehtuurimuseon pienessä näyttelysalissa. Pallasmaa painotti kuvataiteen merkitystä arkkitehdin työssä: piirtäminen ja maalaminen ovat välttämätöntä sormiharjoittelua ja ajatusten jäsentelyä. Sekä arkkitehtuuri että kuvataide ovat Pallasmaalle mentaalisia. Ne ruumiillistavat ajatukset ja tuovat ideatason koettavaksi. Pallasmaa puhui myös ystäväverkostojen tärkeydestä etenkin taiteiden välisessä toiminnassa: ”Kukaan ei ole ystäväänsä parempi”.

Lue lisää:

Hagelstam & Co
Designmuseon näyttelyt
Sakari Laitinen: Viiva, tila ja väri

Julkaistu 26.3.2017