Veistoksellisuutta, monipuolisia materiaaleja ja edelläkävijyyttä

Designmuseon uusi päänäyttely esittelee yhden tunnetuimmista tekstiilitaiteilijoistamme, Kirsti Rantasen, ja hänen monipuolista tuotantoaan. Suurimman näyttelytilan veistospuutarha antaa hänen monumentaalisille teoksilleen upeat puitteet. Esillä on myös Rantasen kantaaottavia töitä, jotka kertovat tarinoita, sekä teosten luonnoksia ja malleja. Töitä kannattaa tutkia läheltäkin: Rantanen on luonut useimmat niistä monista eri materiaaleista.

Me damylaiset saimme kuulla näyttelyn ennakkoesittelyssä 13.6.2016 museolehtori Leena Svinhufvudin kertomana kattavat taustatiedot taitelijasta sekä teoksista, myös näyttelyn kokoamisen näkökulmasta. Niissä käytetyistä materiaaleista ja tekniikoista kertoi Metropoliassa opiskeleva konservaattori Inka Hänninen, joka on ollut mukana näyttelyn syntyprosessissa.

Näyttely avautuu 14.10.2016 ja kestää 5.3.2017 saakka. Pian avautuu myös museon uusittu myymälä ja kahvila.

Jäsenetu > DAMYn jäsenenä sinulla on vapaa pääsy museoon, saat sen myymälässä 15 %:n alennuksen, pääset tutustumaan ennakolta uusiin näyttelyihin opastuksen kera sekä niiden avajaisiin.