Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi – tämä näyttely kutsuu viihtymään

Arkkitehtuurimuseon Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi – 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria –näyttely on oiva ja visuaalisestikin kiinnostava yhdistelmä ajan arkkitehtuuria, sen teemoja ja estetiikkaa, linjoja ja muotoja, mustavalkoisuutta sekä värejä. Näyttely on rakennettu muotoon, joka tarjoaa 60-lukua myös tuttuina esineinä ja kankaina, ja se sallii istahtamaan esimerkiksi pilleri-tuoliin tai hämärämpään nahkasohvalle – kutsuu viihtymään.

Näyttelyn ovat kuratoineet museon tutkimuspäällikkö Juhana Lahti ja tutkija Eija Rauske. Ensin mainittu kertoi meille damylaisille näyttelyn ennakkoesittelyssä 11.10.2016 sen kokoamisesta sekä valituista näkökulmista ja kohteista ja Rauske täydensi. Mukana museon puolelta oli myös tutkija Eriika Johansson, DAMY-yhteyshenkilö.

Näyttely avautuu yleisölle 12.10.2016 ja on tutustuttavissa 19.2.2017 asti. Siihen liittyy myös oheisohjelmaa, joka vie 1960-luvun rakennuksiin ja kaupunginosiin kuukausittain vaihtuvien teemojen myötä, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella Jyväskylässä, Kouvolassa, Oulussa ja Seinäjoella.

Tarjolla on lisäksi näyttelyjulkaisu, joka on saatavissa museon kirjakaupasta.

Jäsenetu > DAMYn jäsenenä sinulla on vapaa pääsy museoon, saat sen julkaisuista 10 %:n alennuksen, pääset tutustumaan ennakolta uusiin näyttelyihin opastuksen kera sekä niiden avajaisiin.