Uudet näyttelyt avautuvat – tervetuloa ennakkoesittelyihin

Tällä viikolla Designmuseossa ja Arkkitehtuurimuseossa avautuvat syys-/talvikauden päänäyttelyt, joihin kumpaankiin damylaisille järjestetään ennakkoesittely.

Designmuseo | Kirsi Rantanen 14.10.2016–5.3.2017

Torstaina aukeaa merkittävän ja palkitun suomalaisen tekstiilitaiteilijan, kuitutaiteen pioneerin Kirsti Rantasen tuotantoa laajasti esittelevä näyttely. Rantanen on toiminut opettajana kokonaiselle sukupolvelle tekstiilitaiteilijoita minkä lisäksi hänen oma taiteellinen tuotantonsa on ollut uraa uurtavaa. Rantanen on monelle esikuva, joka on käyttänyt teoksissaan luonnonmateriaaleja ja kudonnan ikiaikaisia tekniikoita.

Arkkitehtuurimuseo | Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi – 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria 12.10.2016–19.2.2017

Tiistaina starttaava syysnäyttely vie arkkitehtuurimatkalle 1960-luvulle, jolloin Suomessa tapahtui merkittäviä yhteiskunnallisia ja kulttuurisia muutoksia. Elettiin kaupungistumisen aikaa ja maata rakennettiin vauhdilla. Teollinen massatuotanto uudisti modernistista arkkitehtuuria. Näyttely avaa 1960-luvun arkkitehtuurin teemoja, visuaalisia erityispiirteitä ja estetiikkaa yleistajuisesti.

Jäsenetu > DAMYn jäsenet pääsevät tutustumaan molempiin näyttelyihin ennakolta ja kuulevat niistä pintaa syvemmältä niitä tuottamassa olleiden museoasiantuntijoiden opastukselle. Jäsenemme ovat kutsuttuja myös näyttelyiden avajaisiin.

Ennakkoesittelyjen ajankohdat löydät elokuisesta jäsenkirjeestämme ja äskettäin lähetetystä Lokakuun DAMY-tapahtumia -sähköpostiviestistä. Tervetuloa mukaan!