Helsingin rantojen arkkitehtuuri tuli tutuksi jäsenristeilyllä

Jäsenet ja Helsingin rantojen arkkitehtuuri olivat pääosassa. Meri, Juhana sekä Doris loivat puitteet – DAMYn syyskauden tapahtuma-avauksessa, 11.9. jäsenristeilyllä. Se esitteli Helsingin rantojen arkkitehtuuria. Mukana oli DAMYn lisäksi muutaman muunkin museoystäväyhdistyksen jäsen: risteily oli 10.9. pidetyn yhdistysten valtakunnallisen tapaamisen oheisohjelmaa.

Doris II -alus lipui kauniissa auringonpaisteessa Kauppatorilta meille räätälöidylle reitille Eiranranta–Hernesaari–Jätkäsaari–Salmisaari–Lauttasaaren itäkulma–Suomenlinna–Vallisaari–Kruunuvuorenranta–Kulosaari–Kalasatama–Merihaka–Katajanokka–Kauppatori. Kolmituntinen kierroksemme antoi hyvän kuvan kaupungin ranta-alueista, niiden muutoksesta ja lähisaarista. Asiantuntevasta ja yksityiskohtaisesta opastuksesta saamme kiittää Juhana Lahtea, Arkkitehtuurimuseon kokoelmayksikön päällikköä ja tutkimuspäällikköä.

Vaikka sää välillä pilvistyikin, Kauppatorille palasimme auringon helotuksessa. Vaikutti siltä, että jäsenetkin olivat varsin aurinkoisia laivalta poistuessaan.

Risteilyn teemaan liittyy Arkkitehtuurimuseon vuoden 2012 julkaisu Asuinalueita meren äärellä, toim. Juhana Lahti, Kristiina Paatero ja Eija Rauske. Kirja kertoo veteen liittyvien asuinalueiden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta yleistajuisesti ja innostavasti. DAMYn jäsenenä saat museon kirjakaupasta 10 % alennuksen.

Helsingin kaupungin Uutta Helsinkiä -sivustolta löytyy tietoa muun muassa risteilyreittimme kohteista, Jätkäsaaresta, Kalasatamasta ja Kruunuvuorenrannasta.