Museoissa tapahtuu

Arkkitehtuurimuseo

Helsinki-päivänä sunnuntaina 12.6. lapsille tarkoitettu Uudista Arkkitehtuurimuseon julkisivu -työpaja, joka  haastaa miettimään millaisia asioita julkisivu kertoo rakennuksesta ja mitä rakennuksen käyttötarkoituksesta voi päätellä julkisivun perusteella. Työpajassa rakennusten yksityiskohtien tarkastelua harjoitellaan yhdessä ryhmän kanssa.

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisellä pihalla rakennetaan linnunpönttöjä valmiiksi leikatuista puuosista. Perheen pienimmät voivat koristella pöntön maalaamalla.

15.6. avautuu kaksi uutta näyttelyä: isossa salissa Suomen Arkkitehtuuria -kaksivuotiskatsaus 2016 ja pienessä salissa Le Carré Bleu: legendaarinen pieni arkkitehtuurilehti Helsingistä, 1958–1961. Molemmat näyttelyt ovat esillä syksyyn, 2.10. asti.

Damylaisille tarjolla näyttelyiden ennakkoesittely ja avajaiset 14.6.

Kokoon-kesätalo museoiden välissä 11.9. asti. Kokoon on modulaarisista puurakenteista muodostuva asuinrakennus, joka on suunniteltu Aalto-yliopiston Puustudion vuosikurssilla ratkaisuksi pääkaupunkiseudun ajankohtaiseen asuntopulaan. Avautumuspäivä (joka piti olla 12.6.) siirtyy.

Designmuseo

Objects of Desire -kesänäyttely esittelee 10.6.–21.8. nykymuotoilijoiden uniikkeja ja pieneditioesineitä. Niissä kädentaidot  ja käsitteellisyys yhdistyvät uudella tavalla. Näyttelyssä on mukana yli 20 kansainvälistä taiteen ja designin välimaastossa työskentelevää nykysuunnittelijaa

Helsinki-päivänä 12.6. vietetään Object of Desire -näyttelyn avajaisia Galleriassa, jossa tarjolla on myös musiikkia. Siitä vastaa DJ Art Barf-Uncle. Linnunpönttöilyä yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa.

Eero Aarnio -näyttely jatkuu 29.9. saakka.

Jäsenetu > Sisäänpääsy museoon on ilmainen + näyttelyn ennakkoesittely ja avajaiset + alennus museon myymälässä: Arkkitehtuurimuseo 10 % museon julkaisuista, Designmuseo: -15 % myymälässä sekä -10 % DesignCafebar Luomuksessa.